baby met eczeem - Melkmeisje op bed

Vanaf de geboorte van Noé zijn we druk geweest met haar huid. Waar we dachten dat het eigenlijk een beetje uitslag was bleek het later toch eczeem te zijn. Gelukkig hebben we het nu eindelijk onder controle, toch letten we op de producten die we voor haar gebruiken. Benieuwd welke huidverzorging voor een baby met eczeem wij gebruiken? Lees dan snel verder.

Zoals ik al zei hebben we Noé haar eczeem eindelijk onder controle. De eerste 9 maanden hebben we het behoorlijk lastig gehad. We gingen dan ook geregeld naar de Maurits Kliniek in Nijmegen welke gespecialiseerd is in een eczeem huis. Hier kregen we een compleet behandelplan met onder andere hele vette crème, hormoonzalven en op zijn ergst ook teerzalf. Uiteindelijk kwamen we er ook achter dat ze naast een koemelk allergie ook een allergie voor onze kat had. Hoe vervelend het ook was, the cat had to go. Sinds de kat een nieuw huisje heeft zijn de grootste klachten dan ook eindelijk grotendeels voorbij!

Helemaal geen eczeem meer?

Nee, het is niet spontaan verdwenen. Sterker nog, het is er nog steeds en waarschijnlijk zal ze ook altijd een gevoelige huid hebben. Maar we hebben het wel helemaal onder controle, en dat is wat telt. We vermijden katten omdat ze hier direct heel heftig op reageert. En daarnaast gebruiken we ook geen producten waar veel parfum en andere dingen inzitten die ze niet nodig heeft.

baby met eczeem - La Roche Posay

Maar wat gebruiken we dan wel?

Op dit moment gebruiken we de producten van La Roche Posay voor het badderen en douchen. Soms doen we er nog wat bij, zoals een bruisbal. Gelukkig merken we geen effect als we dit doen, maar ze vind het wel enorm leuk! Na het badderen smeren we haar in met Lipikar Baume AP+. Dit is een ontzettend fijne crème die bijna een soort beschermlaagje achterlaat. Het ruikt nergens naar, maar verzorgt haar huid intens. We merken dat ze veel minder jeuk heeft waard0or haar huid de kans krijgt om weer even te herstellen.

baby met eczeem - Melkmeisje 3

Gebruiken we verder nog andere producten?

Ja, ik krijg namelijk regelmatig douche/bad producten voor Noé opgestuurd. En omdat er vaak hele mooie verhalen bij zitten waarom deze heel goed zijn voor een (extreem) droge huid wil ik nog wel eens wat gebruiken of althans proberen. Onlangs ontvingen we ook een prachtig pakket van Melkmeisje. Nou vond ik dit in het begin echt hilarisch want Noé heeft natuurlijk een koemelkallergie. Maar grappig genoeg zitten er in de baby lijn geen melkproducten. Dus we konden ook deze producten rustig testen. En succesvol! Ze heeft nergens last van en vooral de badschuim vinden we geweldig. We kregen onlangs ook de tip nog om Alka crème te proberen. Ken jij dit al?

baby met eczeem - Melkmeisje

Eerste hulp bij eczeem

Wanneer Noé haar eczeem toch de kop op steekt zorgen we er voor dat we direct weer terug gaan naar de routine dat werkt. En dat is in haar geval een combinatie van korter douchen/badderen, niet te warm water, de Lipikar Baume AP+ van La Roche Posay en op de echte eczeemplekken smeren we dan een aantal dagen hormoonzalf. Zoals ik al zei gebeurt het niet heel vaak meer dat ze een “uitbraak” heeft. Maar wanneer haar weerstand niet goed is door bijvoorbeeld een griepje of wanneer we bij mensen met katten zijn geweest kan het nog wel eens voorkomen. Gelukkig weten we nu heel goed hoe we hier mee om moeten gaan en is ze er snel weer van af.

Hopelijk vond je het interessant om te lezen over welke producten wij gebruiken en hoe wij er mee om gaan. Heb jij nog tips voor een baby met eczeem? Laat ze dan achter in de comments, wie weet help je er nog iemand mee!