Voor mensen zijn er zat lekkere snacks voor in de zomer. Maar wat geef je nou je hondje als het buiten 30 graden is? Ik heb een paar hele makkelijke en lekkere tips. Kijk je mee?

Afgelopen week was het natuurlijk prachtig weer. En natuurlijk gingen wij dan ook maar al te graag met Milo naar het water om lekker even af te koelen. Best grappig want Milo was nog nooit eerder echt het water in gegaan en we weten dat hij best een bang hondje kan zijn af en toe. Maar op een dag met 30 graden en een heel groot verfrissend meer voor zijn neus wist hij gelijk wat hij moest doen en zonder pardon sprong hij gelijk het water in. Uren lang heeft hij heerlijk met ons gezwommen!

Dat zette mij gelijk aan het denken. Want wij gingen daarna lekker een ijsje eten. En dan zie je dat lieve snuitje zo hongerig kijken maar een gewoon ijsje is natuurlijk helemaal niet goed voor een puppy. Dus besloot ik even op internet wat inspiratie op te doen en kwam ik het idee om honden ijsjes te maken tegen!

Wat heb je nodig voor honden ijsjes:

  • Plastic bekertjes of ijsvormpjes
  • Water
  • Brokjes of snoepjes

Dit is de makkelijkste variant. Vul het bekertje met een kwart brokjes. De rest van het bekertje vul je aan met water. Laat dit even een kwartiertje staan zodat de brokjes lekker veel water opzuigen. Je zult zien dat het er een beetje als een papje uit komt te zien. Maar het voordeel is dat ook de brokjes gevuld zijn met water en dat vind je hondje alleen maar lekker! Daarna zet je de bekertjes in de vriezer en is het even afwachten geblazen!

honden ijsjes 3

honden ijsjes 2

Op pinterest kom je ook een hoop andere lekkere recepten voor honden ijsjes tegen. Zo adviseren veel mensen om ijsjes te maken van bijvoorbeeld banaan en pindakaas, of van fruit zoals watermeloen (volgens mij zijn deze niet alleen heerlijk voor hondjes maar ook voor ons!).

Maak jij ook wel eens lekkere honden ijsjes?

Handtekening Jamey