Wist je dat naast het wassen van je beddengoed, het wassen van je dekbed net zo belangrijk is? Je gebruikt je dekbed natuurlijk iedere dag, dus het is prettig om deze ook af en toe even goed te reinigen. Hoe je het reinigt, is afhankelijk van het soort dekbed. In dit artikel lees je hoe jij je dekbed moet wassen en hoe vaak je dit zou moeten doen, lees je mee?

Dekbed wassen

Wanneer je graag je dekbed wil wassen, is het van belang om eerst te kijken wat voor dekbed je hebt. Heb je een wollen dekbed? Dan mag deze namelijk niet in de wasmachine. Een wollen dekbed kan je beter naar de stomerij brengen. Heb je een donzen of synthetisch dekbed? Dan kan deze in de wasmachine. Let wel even op de temperatuur, sommige kunnen tot 40 graden en sommige tot 60. Dit kun je vinden op het waslabel. Je mag je dekbed twee keer per jaar wassen, let er wel op dat je het dekbed niet vaker gaat wassen. Dit is niet goed voor de levensduur van het dekbed.

dekbed wassen

Een paar slimme tips

Niet alleen het wassen van je dekbed zorgt voor het behouden van een goede kwaliteit van je dekbed, er zijn ook nog andere dingen die je kunt doen om je dekbed fris en van goede kwaliteit te houden. Zo is het verstandig om je dekbed regelmatig te luchten, door hem buiten te hangen. Zorg dat je naast het luchten van je dekbed, ook altijd je raam op een kier hebt staan zodat er altijd frisse lucht bij je bed kan. Zo zorg je op een makkelijke manier voor een fris gevoel!

Hoe vaak was ik mijn dekbed?

Het wordt aangeraden om je dekbed ongeveer twee keer per jaar te wassen, hier hou ik mij zelf ook aan. Ik vind het een prettig idee dat ons dekbed wel fris blijft. Naast het wassen, heb ik ook altijd mijn raam open. Dit vind ik niet alleen fijn voor ons bed, maar ook voor de frisse lucht in de slaapkamer. Mijn dekbedovertrek was ik overigens wel iedere week.

Hoe vaak was jij je dekbed?