De laatste tijd krijg ik best veel vragen over hoe ik mijn blog promoot. Daarom leek het mij wel een leuk idee om mijn tips en tricks te delen. Wellicht heb jij ook nog ideeën waar ik niet aan gedacht had?

Er zijn 2 soorten promotie in mijn ogen. Online (denk hierbij aan social media, je website en SEO) en offline (dit kunnen flyers zijn, maar ook dingen als visitekaartjes). Nou zie ik vaak veel bloggers alleen gebruik maken van de Online promotie dus daar zal ik niet te lang bij stil gaan staan. Maar veel mensen vergeten hun offline promotie. Tijd om daar eens wat tips in te geven!

IMG_6129

Online Promotie

Je blog kan je tegenwoordig op duizenden verschillende Facebook groepen delen. Ik kan ze natuurlijk wel allemaal gaan opsommen, maar persoonlijk vind ik de 5 groepen hieronder het fijnste.
The Bloggerslist
The blogboard
Blogger Mansion
De Bloggergroep
#bloggers

Ook op je eigen social media kanalen is het goed om je posts te delen. Vergeet daarbij niet de bedrijven/merken te taggen en ook handige hashtags waar nodig bij te plaatsen. Het zou natuurlijk mooi zijn als een bepaald merk je foto opmerkt en die deelt met hun publiek! Zo werd mijn foto onlangs gebruikt op Facebook door Demak’Up bij een Quote van Serena Verbon (Beautylab) waardoor mijn pagina ook weer meer werd bekeken.

demakup

Offline Promotie

Offline word er vaak door bloggers niet veel gedaan. Maar denk maar eens aan de events waar we wel eens naar toe mogen. Niets is beter bij netwerken dan je visitekaartje afgeven. Ik zelf heb er voor gekozen om een visitekaartje te laten drukken met daarop een foto van mijzelf. Nou ben ik niet iemand die graag in de belangstelling sta of enorm fotogeniek is, maar ik heb wel geleerd dat mensen op deze manier wel mijn gezicht onthouden!

Denk ook eens aan een leuke goodie. Ben je bijvoorbeeld al wat verder en wil je grote mediabureau’s aanschrijven, of je lezers met een leuke goodie verblijden? Dan is het misschien wel een leuk idee om bijvoorbeeld een USB sticks te laten bedrukken bij Maxilia relatiegeschenken. Hier kun je bijvoorbeeld je eigen logo op laten drukken. Op de bedrukte USB sticks kan je dan bijvoorbeeld je portfolio of media kit zetten.

Er zijn nog veel meer leuke items bij Maxilia relatiegeschenken die je kan laten bedrukken. Denk maar eens aan leuke dopper flessen, pennen om uit te delen, of misschien wel juist sleutelhangers! Het belangrijkste is dat je vooral goed kijkt bij wat jouw site past en aan wie je de goodies wilt geven.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips. Maar omdat niemand te oud is om te leren wil ik jullie ook wat vragen.

Wat doe jij om je blog te promoten?

Handtekening Jamey