Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word ‘s ochtends echt niet goed wakker voordat ik een lekkere hete douche genomen heb en een flinke mok zwarte koffie. Al jaren lang is dat mijn ochtend ritueel en wijk ik daar niet vanaf. Totdat ik Matcha ontdekte!

Ik ben al even bezig met gezonder eten omdat ik wat pondjes kwijt wil én omdat mijn darmen daar goed op reageren. Omdat koffie niet al te best is als je PDS heb, ben ik op zoek gegaan naar een goed alternatief. Dus een warme drank dat me een flinke oppepper geeft voordat ik de dag begin.

Met die vraag ben ik naar mijn favoriete winkel gegaan waar ik wekelijks mijn vers gebrande koffiebonen haal. De jongeman verzekerde mij, dat ik me na een mok “Matcha thee” in de ochtend super fit zou voelen. Dit “superfood” uit Japan is ontzettend gezond en ik begreep van hem dat het op dit moment een enorme hype is. Omdat ik zo’n consument ben die alles wat nieuw is wil uitproberen, proeven of whatever, nam ik een zakje mee.

Je koopt de thee in poedervorm en niet in zakjes die je laat trekken in kokend water. Dat is wel even wennen moet ik zeggen. Matcha thee is een heel fijn groen poeder; gemalen van de beste theebladeren. Dit poeder los je op in heet water. Het beste kun je er een speciaal kloppertje bij aanschaffen waar je de poeder goed mee kunt opkloppen. Eerlijk is eerlijk… Matcha thee drinken vond ik wel even wennen hoor. Het is echt wel iets anders dan een sloot koffie maar er zitten zoveel voordelen aan!

Zo zijn bijvoorbeeld mijn darmen een stuk rustiger. Ik voel me super fit terwijl ik me tegelijk wel héél ontspannen voel en uiterst geconcentreerd. Bovendien geeft het de stofwisseling een enorme boost. Dankzij de hoeveelheid antioxidanten (10x zoveel als ik één kop groene thee!) is het ook nog eens geweldig voor je huid.

In het kort komt het er op neer:

  • Dat ik over 10 jaar nog steeds 30 lijk.

  • Ik een mooi egaal huidje heb.

  • Eindelijk op mijn streefgewicht zit, én …

  • Ik kwiek en geconcentreerd nog steeds hier en daar een cursusje kan volgen. …

Nou als dát geen win-winsituatie is! Tsjakka! O nee, Matcha!