Een goede haarverzorging is oh zo belangrijk. Zeker wanneer je haar wat stug en droog is. Het kan dan al namelijk snel gaan pluizen en klitten en juist dat willen we niet. Als je eenmaal weet hoe je jouw haren klitvrij kunt maken en houden is het eigenlijk heel simpel. Wij geven je de tips!

1. Een goede en passende shampoo en conditioner

Een goede haarverzorging begint bij een goede wasbeurt. Sommige mensen kijken niet naar het soort shampoo en gebruiken er gewoon eentje die voor het grijpen staat. Fout! Want elke shampoo is ontwikkeld voor een bepaald soort haar. Heb je dun haar? Dan is daar een speciale shampoo voor. Datzelfde geldt voor dik haar, pluizig haar en beschadigd haar. Kies een shampoo en conditioner die bij jouw haren past en gebruik deze ook goed.

2. Vergeet een masker niet

Eén tot tweemaal per week een maskertje gebruiken voor je haren mag zeker. Gebruik een mooi en gladmakend masker, zodat je haren minder gaan klitten wanneer ze droog zijn. Ook worden haren hierdoor makkelijker te kammen. Een masker gebruik je na de shampoo en voor de conditioner.

3. Anti-klit spray

Eenmaal klaar met wassen is het tijd om te drogen. Knijp je haren droog in een handdoek en wrijf niet. Voordat je gaat föhnen is een hittebeschermer aan te raden. Ook kun je een anti-klit spray gebruiken. Deze sprays zorgen ervoor dat haren makkelijker te kammen worden en mooi zacht worden.

4. De juiste borstel

Borstelen doe je met de Tangle Teezer. Deze borstels zijn geweldig als het gaat om anti-klitwerking en zorgen voor mooi, niet statisch en glad haar. Je hoeft er niet mee door je haren te trekken, want ze ontwarren de haren als sneeuw voor de zon. Probeer overigens niet nat haar te borstelen want juist als je haren nat zijn is het heel erg breekbaar en kwetsbaar. Ga je dan liggen trekken met kammen, dan trek je je haren kapot.

5. Speciaal kussensloop

Wist je dat je met een speciaal kussensloop beter en gezonder haar krijgt? Je haren gaan niet meer klitten en worden niet meer pluizig. Een net uit bed look is hiermee dan ook verleden tijd. Deze kussenslopen zijn gemaakt van satijn en zorgen ervoor dat je haren niet ‘schuren’ over het stof. Een bijkomend voordeel is dat het ook nog eens heel goed is voor je huid, dus een win-winsituatie. Gelukkig zijn dit soort slopen in allerlei kleuren verkrijgbaar, zodat je het goed kunt matchen met jouw beddengoed.

Hoe maak je jouw haren klitvrij?