Lust je momenteel geen koffie, maar zou je het wel graag willen drinken? Dan is dit blog geschreven voor jou, wij delen met je hoe je koffie leert drinken. Want geef toe: na een rumoerige nacht met de kids is wakker worden met koffie toch heerlijk en onmisbaar?

Koffiebonen, filterkoffie of koffiepads?

Allereerst moet je kiezen wat voor soort koffie je gaat drinken. Kies je voor een bonenmachine, filterkoffie of kies je gemakkelijk voor koffiepads? Als ik je een tip mag geven: kies voor een bonenmachine. Koffie gemaakt met verse koffiebonen is echt het allerlekkerst! Ik ben fan van Lavazza koffiebonen en gebruik deze altijd voor onze bonenmachine. Je kunt kiezen uit verschillende smaken koffiebonen, passend bij jouw voorkeur. Denk aan Espresso bonen (sterke koffie) of Gran Riserva (normale koffie). Je kunt ook verschillende soorten koffiebonen uitproberen om te kijken wat jij het lekkerst vindt.

Melk en/of suiker

Om koffie makkelijker drinkbaar te maken kun je melk en/of suiker toevoegen. Je kunt kiezen voor een makkelijk melkcupje en zakje suiker, maar je kunt ook uitpakken met het maken van een heerlijke cappuccino of latte macchiato. Dit is koffie waar een grote hoeveelheid melk aan is toegevoegd, waardoor hij erg mild is en makkelijk te drinken. De perfecte koffie om mee te starten wanneer je dit nog niet vaak drinkt! Voor het maken van een cappuccino of latte macchiato kun je een melkopschuimer aanschaffen, daar krijg je de lekkerste koffie mee. Er zijn ook koffiemachines te koop waar je zowel zwarte koffie als speciale koffies mee kunt zetten.

Koffiesiroop

Is een cappuccino of latte macchiato nog wat te veel koffie voor je? Maak hem dan wat zoeter door een koffiesiroop toe te voegen. Koffiesiroop is er in allerlei smaken, zoals je kunt kiezen wat jij het lekkerst vindt. De meest bekende smaken zijn vanille, hazelnoot, kaneel of witte chocolade. Heerlijk toch? Een echt feestje om hier je dag mee te starten!

Steeds meer afbouwen

We hebben je nu een aantal heerlijke koffietips gegeven, maar deze koffies zijn niet de meest gezonde keuzes. Drink dit daarom ook niet te vaak en probeer af te bouwen naar koffie zonder teveel toevoegingen. Begin bijvoorbeeld met een cappuccino met vanille siroop, vervolgens alleen cappuccino, daarna koffie met melk en daarna als het lukt normale zwarte koffie. Kun je niet zonder jouw heerlijke koffiesiroop? Dan kun je ook gaan voor een suikervrije koffiesiroop, dit scheelt toch weer!

Hoe drink jij jouw koffie?