Er zijn allerlei manieren om thuis duurzamer te wonen. Door allerlei duurzame verbeteringen aan te brengen is het op deze manier mogelijk om te zorgen voor de natuur, samenleving en economie. Het bewust leven is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.  Hoe kun je thuis duurzamer wonen? Wij geven je handige tips die je gemakkelijk in de praktijk kunt brengen.

Verwarming iets lager
Door de verwarming iets lager te zetten, is het mogelijk om maandelijks tientallen euro’s te besparen. Draag warmere kleding als je het koud krijgt in plaats van de warming gelijk hoger te zetten. Warmte in je woning kun je ook bereiken door kaarsjes aan te steken en de gordijnen in je woning dicht te doen zodat het niet gaat tochten. Hoge stookkosten kun je op deze manier voorkomen.

Ga zelf aan de slag!
Heb je meubels in je woning staan die erg verouderd zijn? Pimp deze zelf dan op! Nieuwe meubels zijn op deze manier zeker niet nodig. Vaak kun je meubels namelijk prima nog enkele jaren gebruiken door ze een nieuwe look te geven. Zo kun je genieten van een andere inrichting zonder dat je honderden euro’s uit hoeft te geven.  

Duurzame materialen
Als je niet kunt voorkomen dat je nieuwe meubels moet kopen, is het aan te raden om dan te kiezen voor meubels van duurzame materialen. Kies bijvoorbeeld voor hout met een FDC-keurmerk.

Duurzame decoratie
Natuurlijk kun je kiezen voor allerlei potjes en vaasjes, maar de beste duurzame decoratie voor in je woning blijven altijd nog wel planten. Haal groen in huis door te kiezen voor goede kamerplanten. Deze planten gaan niet snel dood en zorgen er ook nog eens voor dat de lucht in je woning wordt gezuiverd.

Duurzame verlichting

Verlichting in je woning kan vaak ook een stuk duurzamer. Ga bijvoorbeeld voor LED verlichting of mooie spots led. Dit is een duurzame lichtbron. Let er daarnaast ook altijd op of er geen onnodige lampen aanstaan. Ik heb bijvoorbeeld zelf wel vaak dat ik naar boven loop en er dan pas achter kom dat mijn kamerlamp de hele dag aanstond. Dit is natuurlijk niet verstandig en als het vaker gebeurd kan dit zorgen voor onnodige kosten.

Afval scheiden
Als je duurzaam wilt wonen, is het zeker ook de bedoeling dat je afval in je woning zoveel mogelijk probeert te verminderen. Dit kun je onder andere doen door al het afval goed te scheiden. Sorteer plastic, papier en het groene en fruit. Je zal al gauw het verschil merken.