Je ziet tegenwoordig steeds vaker earcuffs, vooral op festivals zijn het gewilde sieraden voor in de oren. Het is een populair sieraad, mede om het feit dat je er geen gaatjes voor nodig hebt. Je kunt daardoor ook lekker veel afwisselen of meerdere naast elkaar dragen. Dit gaat natuurlijk met een ‘echte’ piercing niet zo makkelijk, dus dat is een groot voordeel. Je kunt dus makkelijk bij elke outfit een andere earcuff dragen.

Wat zíjn earcuffs eigenlijk?

Een earcuff is ook wel een neppe piercing, je hebt er namelijk geen gaatjes voor nodig. Je schuift hem zo om je oor. Dit is een ideale manier om eens uit te proberen of zo’n piercing je staat of gewoon leuk om een keer naar een feestje te dragen. Je kunt een echte ear party creëren, door meerdere earcuffs met elkaar te combineren. Draag je haar lekker omhoog, zodat iedereen je earcuffs kan zien.

Hoe doe je een earcuff in, stappenplan:

Stap 1: Ga voor de spiegel staan en pak je earcuff(s)
Stap 2: Schuif de nep piercing op het smalste gedeelte van je oor
Stap 3: Schuif hem daarna naar de plek waar je ‘m wilt dragen
Stap 4: Druk de “piercing” iets aan, zodat ie niet van je oor af valt
Stap 5: Voel hoe hij zit. Als de earcuff zeer doet, zit ie niet goed

Een ear party, wat is het en hoe maak je het?

Een ear party is niets minder dan een feestje in je oor. Je creëert een ear party door meerdere oorbellen met elkaar te combineren. Het leukste is dan om meerdere vormen en kleuren met elkaar te combineren. Je doet er goed aan om wel voor een basiskleur te gaan, bijvoorbeeld goud of zilver en van daaruit verder opbouwt. Je wilt het wel mooi in elkaar laten overlopen, anders wordt het een rommeltje. Werk van groot naar klein en draag niet alles door elkaar.

Je look afmaken met mooie ringen

Wil je jouw festival look helemaal afmaken? Draag dan een aantal ringen die matchen met je earcuffs. Een ring kopen is tegenwoordig easy peasy, er zijn heel veel soorten verkrijgbaar. Er is dus altijd wel een match met je earcuffs. Je kunt in de winter voor warme kleuren gaan en in de zomer voor wat vrolijke tinten. Het ligt er natuurlijk ook aan naar wat voor gelegenheid je gaat. Als je naar een bruiloft gaat, kun je je look het beste egaal en chic houden, maar als je naar een festival gaat kun je flink uitpakken. Je kunt zelf vast wel bedenken bij welke gelegenheden de beste earcuffs passen. En wie weet ben je na een tijdje wel toe aan een échte piercing. Je weet dan in ieder geval hoe het je staat!