Als het om onze kindjes gaat, zijn wij moeders dikwijls overbezorgd. We vragen ons af of het goed met ze gaat, zitten midden in de nacht naast het bedje om te voelen of ze nog ademen, en kijken goed naar de volle luiers om te zien of ze de juiste kleur en textuur hebben. Komt dit je bekend voor? No worries, want bijna elke moeder doet dit soort dingen. Een ander probleem is kleding, want hoewel er vaak hele mooie babykleertjes te koop zijn, willen we natuurlijk niet dat ons kostbaarste bezit het koud of juist heel warm heeft. Daarom vandaag onze babykleding tips voor de lente!

Trends

De trends zoals dit bij onze ‘grote mensen mode’ het geval is, kennen we binnen de babymode niet zo. Natuurlijk zijn er altijd hele leuke nieuwigheden, zoals toffe kleurtjes die het in een bepaald seizoen heel goed doen of leuke trendy printjes etc. Ook bepaalde stofjes doen het bepaalde seizoenen erg goed. Denk maar eens aan de teddy stof die je afgelopen najaar en in de winter veel terug zag! Dit is zo leuk! In het voorjaar worden deze stoffen wel wat dunner en luchtiger, zodat het ook bij goed weer lekker draagbaar is. Zorg er wel voor dat het goed kan ademen, zodat jouw baby het niet benauwd krijgt in zijn of haar kleertjes.

Laagjes

Om de zoektocht naar babykleding voor het lenteseizoen wat minder moeilijk te maken, kun je het beste werken met laagjes. Net zoals je dat bij jezelf doet eigenlijk. Je baby draagt sowieso altijd een lekker warm rompertje. Wanneer het zonnetje lekker warm is, kun je daar een dun shirtje overheen doen en werken met een lekker warm jasje voor wanneer het afkoelt. Denk ook aan warme zachte sokjes! Is het te warm, dan doe je een laagje uit en andersom.

Vrolijke kleurtjes

In de lente worden we allemaal blij van vrolijke lichte kleurtjes, ook bij babykleding. Denk aan mooie pastelkleurtjes in te schattige kleertjes, maar ook leuke motiefjes zoals bijtjes, bloemetjes etc. Niet alleen voor meisjes is dit leuk, ook voor jongens is er genoeg leuks te krijgen in allerlei vrolijke en lichte kleuren. Mocht dit niet zo je ding zijn, is dat natuurlijk ook helemaal niet erg, want je mag natuurlijk doen wat je zelf wilt. Ben jij bijvoorbeeld helemaal weg van beige, bruin of misschien wel donkerblauw? Laat je kindje dat dan lekker dragen.

It’s all in the details

Details maken elke outfit af. Zowel bij ons vrouwen als ook bij kinderen en baby’s. Details kunnen bijvoorbeeld leuke ruches zijn aan een rompertje of aan een vestje of truitje, maar ook leuke motiefjes, printjes, stofjes etc. Baby’s doe je natuurlijk geen ketting om, maar wel draag je altijd een luiertas mee met daarin allemaal spulletjes om jouw kindje te verzorgen. In deze details kun je dus ook lekker wat lente laten terugkomen. Koop een paar mooie hydrofiele doeken die je onderweg meeneemt om overal je kindje te kunnen verschonen, kies een leuke nieuwe speen en misschien wel een nieuw knuffeldoekje. Op die manier neem je toch een stukje lente mee onderweg en overal waar je heen gaat.

Hoe kleed je je baby het beste in de lente?