zo houd je je woning koel

Het duurt nog eventjes, maar binnen enkele maanden komen er weer zomerse temperaturen in Nederland. Heerlijk wanneer je buiten bent, maar niet altijd wanneer je binnen bent! Het is erg vervelend als het binnen net zo warm is als buiten, zeker wanneer je even af wil koelen of wil slapen. Ik geef je wat tips over hoe je je woning koel kunt houden, wanneer het erg warm is.

Zet een ventilator aan

Erg voor de hand liggend, maar het is echt zo! Zet een ventilator aan op je slaapkamer en deze zal gedurende de tijd gekoeld worden. Wil je het nou extra effectief maken? Zet dan flessen met bevroren water voor de ventilator neer, hierdoor zal de lucht nog sneller afkoelen. Wij gebruiken nu al een tijdje de Dyson Pure Cool Link. Deze koelt het huis, maar filtert ook gelijk de lucht.

Houd ramen en deuren gesloten overdag

Het is erg verleidelijk om met warm weer de deuren en ramen open te gooien, maar doe dit vooral niet! Hierdoor wordt de warmte nog sneller verspreid en dit wil je juist niet. Houdt daarom overdag je ramen en deuren gesloten en houdt ook de gordijnen/jaloezieën dicht. Je kunt wel in de avond/nacht je ramen open doen, zodat je huis dan kan afkoelen en er toch frisse lucht binnenkomt.

warm

Plisségordijnen

Wil je nou wel je ramen en deuren gesloten houden, maar wil je niet je verduisterende gordijn de hele dag dicht houden? Dan zijn plisse gordijnen top down bottom up de perfecte oplossing voor je! Je kunt bij een plisségordijn zowel de onder- als bovenlat bewegen, waardoor je zelf de lichtinval en je privacy bepaald.

Hier vind je nog een interessant artikel; Tips kinderkamer koel houden.

Zorg voor een goed geïsoleerd huis

Dit kost wat meer geld, maar hier houd je wel je woning koel mee. Zorg dat het hele huis goed geïsoleerd is, maar het scheelt veel warmte in de zomer en kou in de winter. Ook dubbel glas kan hiervoor helpen.

Wat is jouw ultieme tip tegen warm weer?

Hoe houd je je woning koel wanneer het buiten warm is?laatste update: 07/12/2019