Heb je een leidinggevende functie? Of je nu een eigen bedrijf hebt of deze functie vervult binnen een bedrijf, het is een goed uitgangspunt om jezelf te blijven ontwikkelen. En dit kan op een heleboel manieren! Per branche zijn er natuurlijk weer specifieke ontwikkelingen en groeistappen om je op te richten. Maar ook in algemene zin zijn er genoeg thema’s te bedenken. In dit artikel lees je er meer over!

Training en cursus

De meest toegankelijke manier om nieuwe kennis op te doen binnen je functie is door trainingen en cursussen te volgen. In het verleden heb je immers waarschijnlijk een studie afgerond, maar daarna ben je aan de slag gegaan in het werkveld. De stof van de studie verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. En is misschien ook helemaal niet meer zo up to date. Door gedurende je loopbaan regelmatig een training of cursus te volgen, blijf je bij met je kennis. Dat niet alleen, je kunt ook over specifieke thema’s nieuwe informatie opdoen! Met een projectmanagement training leer je over het verbeteren van bijvoorbeeld de planning en uitvoering van projecten. Hoe rond je projecten op tijd en binnen het budget af? Deze praktische kennis komt je als leidinggevende al gauw van pas.

Ervaring opdoen

Tijdens een training of cursus leer je nieuwe informatie. Dat is heel nuttig, bijvoorbeeld bij een cursus projectmatig werken. Houd het vervolgens niet alleen bij het vergaren van de nieuwe kennis, maar zet deze kennis ook actief in. Zo doe je hier nieuwe ervaringen mee op! Bij iedere opleiding of training kun je de nieuw vergaarde kennis op een bepaalde manier toepassen. Ga hier dus daadwerkelijk mee aan de slag. Je kunt hier andere teamleden bij betrekken, of juist individuele stappen in zetten. Ervaring opdoen zit ‘m verder ook in werkervaring opbouwen. Gedurende de jaren maak je immers steeds meer situaties mee. En weet je ook steeds beter hoe je het beste kunt handelen. Dat stukje expertise komt met de tijd!

Reflectie en evaluatie

Durf kritisch naar jezelf en naar je werk te kijken. Zelfreflectie brengt je immers verder als leidinggevende. Kijk niet weg van problemen waar je tegenaan loopt. Ga dit liever aan! En durf er ook over te praten, met je baas of anderen binnen het team. Je kunt ook op het gebied van je valkuilen relevante trainingen of cursussen volgen. Hoe laat je bijvoorbeeld perfectionisme los? Of hoe leer je beter te communiceren? Het zijn zomaar een paar voorbeelden van belangrijke skills in een leidinggevende rol. Reflecteer niet alleen zelf op je werk en stijl, maar vraag ook om feedback. Laat je teamleden delen wat ze van je vinden. Dit kan anoniem, met bijvoorbeeld een survey. Luister naar de input die je krijgt. En neem suggesties ook ter harte, om je verder te ontwikkelen. Je moet dus absoluut met kritiek om kunnen gaan binnen je functie!

Lees je in

Je kunt zelf een heleboel informatie opzoeken, die relevant is voor jouw werk. Dit kan te maken hebben met je rol, maar ook met ontwikkelingen binnen de branche waarin je opereert. Ken je de trends? Ga op zoek naar best practices, waarover je leest in artikelen of boeken. Ook podcasts waarin zakelijke thema’s voorop staan zijn interessant. De informatie die je hieruit ophaalt, neem je natuurlijk weer mee in je team.

Netwerk

Tot slot is het relevant om als leidinggevende een netwerk op te bouwen. Ook hier is tijd voor nodig. Maar je kunt er zeker actieve stappen in zetten. Maak contact met andere leidinggevenden en professionals in je vakgebied. Dit gebeurt vandaag de dag veelal online. Maar je kunt ook deelnemen aan netwerkevenementen en conferenties. Wissel hier ervaringen uit. Het is een mooie manier om van anderen te leren, of juist om iets voor een ander te betekenen.

 

Zie het als onderdeel van je rol om je te blijven ontwikkelen. Het levert je op de lange termijn alleen maar meer succes op! Eén van de bovenstaande tips biedt je vast een goed startpunt.