Hooikoorts, ik weet inmiddels niet beter. Maar elk jaar weer merk ik dat ik opzoek ben naar een wondermiddel waardoor ik er minder last van heb. Vandaag deel ik een aantal tips. Wellicht heb jij er ook baat bij?

Wie je zegt dat hooikoorts helemaal weg gaat heeft het mooi mis. Ik heb het nu zelf al een jaar of 10 en helaas heb ik nog geen pilletje, spray of vaccinatie gehad die mij het genieten van het mooie weer teruggeeft. Sommige pillen onderdrukken een aantal symptomen bij mij, maar weg gaat het helaas nooit. Maar wat doe ik dan allemaal om het te onderdrukken? Ik vertel het je graag, wellicht heb jij er ook wat aan!

Pillen, pillen en nog eens pillen.

Door de jaren heen heb ik bijna elk hooikoortspilletje op de markt wel geprobeerd. Sommige hielpen voor een paar dagen, de ander haalde helemaal niets uit. Sinds 4 jaar slik ik nu dagelijks Fexofenadine. Dit is een antihistamine die je enkel op recept van de dokter kunt krijgen. Het zijn flinke joekels, maar wanneer ik deze neem houd ik het van ’s morgens tot een uur of 8 ’s avonds goed vol. Na die tijd merk ik dat het effect afneemt en krijg ik wel vaak last van mijn ogen. Gelukkig slaap ik hier redelijk goed doorheen.

Ramen en deuren gesloten houden is niet iets wat ik heel fijn vind. Toch is het wel noodzakelijk. Dit is namelijk de enige plek waar ik tijdens een pollenstorm “veilig” ben. Toch hou ik er wel van om de hut af en toe een beetje te luchten. En pollen en stof komen of je het wilt of niet toch wel binnen. Op je kleding, wanneer je even van binnen naar buiten gaat of zelfs door kleine kieren. Maar ook daar is wat aan te doen!

Blueair Classic 205 PA

Omdat wij de ramen en deuren bijna altijd gesloten proberen te houden is het wel van belang om de lucht te reinigen. Hiervoor hebben we nu een Blueair Classic 205 PA op onze slaapkamer voor staan. Dit is een luchtreiniger die de lucht in onze slaapkamer zuivert van bijvoorbeeld pollen, stof en andere bacteriën uit de lucht. Nou dacht ik altijd dat dit niet mega goed zou werken, want er is zo veel lucht en er zal altijd wel iets binnenkomen wat niet gezuiverd is. Maar toch heb ik er echt veel baat bij tot nu toe.

Voordat ik de Blueair Classic in onze slaapkamer had neergezet werd ik regelmatig met een snotneus en dikke ogen wakker. Sommige ochtenden waren zo erg dat ik het liefst in bed wou blijven liggen. Maar sinds we dit bijzondere apparaat in huis hebben is dit echt vele malen minder. Ik word veel uitgeruster wakker en ook de symptomen zijn een stuk minder heftig. En omdat ik na het opstaan ook gelijk mijn medicijnen in neem heb ik een langere tijd een snot en niesvrij hoofd. Top dus!

Geluidsoverlast?

Nou kreeg ik laatst wel de vraag of de Blueair Classic niet heel veel geluid maakt. En dat is inderdaad niet geheel onbelangrijk wanneer je hem op de slaapkamer wilt gebruiken. Het antwoord hierop, nee echt totaal niet! Hij is heel stil en omdat je het apparaat op een app via je telefoon bediend heb je ook geen schermpjes die licht geven in het donker. Dus mocht je een lichte slaper zijn, no worries!

Qua design daarintegen ben ik wat minder enthousiast. Het is niet dat je zegt een eyecatcher in een positive zin voor je slaapkamer. Lelijk is hij niet, maar hij is wel erg groot en omdat je hem vrij moet neer zetten zodat de lucht er goed in en uit kan komen moet je wel de ruimte hebben om hem ergens neer te kunnen zetten. Het ziet eruit als een grote witte schoenendoos die je rechtop hebt neergezet (maar dan wel iets strakker uiteraard). Dus nogmaals, qua design is het misschien niet voor “de mooi” gemaakt. Maar praktisch is hij des te meer!

Het pollennieuws!

Nog een laatste tip van flip. Download de app “pollennieuws” hierin kun je zelf in de gaten houden hoe het weer er uit ziet en of er veel pollen in de lucht zitten. Heb je er wat aan? Ja en nee. Hooikoorts kun je niet echt tegen gaan, en als je net als mij preventief medicatie slikt maakt het geen verschil. Wel zou je rekening kunnen houden met je planning. Dus wanneer je wel of niet de deur uit gaat. Toch laat ik mezelf nooit tegenhouden om iets te ondernemen.

Hopelijk heb jij ook iets aan deze tips. Mocht jij de holy grail al gevonden hebben om van je hooikoorts af te komen? Laat het mij dan zeker even weten in de comments!

Handtekening Jamey

Advertisement