Kinderen zijn altijd gek op de zomervakantie, niet alleen omdat ze vrij van school zijn maar ook omdat ze iedere dag lekker kunnen buitenspelen en genieten van de tijd met vriendjes en vriendinnetjes. Dat is als ouders natuurlijk superfijn maar er zitten ook een aantal voor- en nadelen aan het klimmen en klauteren van de kids.

Geef jouw kids verantwoordelijkheid met een horloge

Kinderen leren in groep 4 of 5 om klok te kijken en daarmee is het leuk om jouw kinderen verantwoordelijkheid te geven. Als kinderen in de speeltuin gaan spelen en ze hebben een eigen horloge dan kunnen ze zelf de tijd lezen. Op die manier blijven kinderen scherp ondanks dat ze zes weken niet naar school gaan. Met hele jonge kinderen kun je dit natuurlijk niet toepassen maar als ze bezig zijn met klok kijken op school is het leuk om voor de verjaardag een horloge te geven. En zo tijdens de zomervakantie jouw kids verantwoordelijkheid te geven met betrekking tot de tijd.

Goede kleding die buitenspelen kan weerstaan

Je wilt niet iedere dag een spijkerbroek moeten weg gooien omdat ze tijdens het klimmen ergens achter zijn blijven haken. Er fijn is het daarom om goede kwaliteit kinderkleding te hebben. Zelf vind ik het merk B.nosy erg fijn. Het is helemaal gericht op kinderen die veel buiten zijn dus het kan zeker tegen een stootje. ook is Indian bluejeans een goede tip als je op zoek bent naar goede kinderkleding. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over het klimmen en klauteren van jouw kinderen tijdens deze zomervakantie. Ze gaan hutten bouwen in de buurt of gaan in het weiland op zoek naar bloemen. Kinderen vinden buiten spelen geweldig maar soms kunnen ze helemaal vies en nat terugkomen en daar worden ouders niet altijd vrolijk van. Maar met goede kleding ben je daarop voorbereid.