Je kent het wel, na een dag zwemmen in chloorwater en met je hoofd in de zon zitten, is je haar een regelrechte ramp geworden. Je denkt dat even douchen werkt, maar in het buitenland zit er vaak ook nog chloor in het kraanwater. Help! Zodra je thuiskomt, kan je haar dan ook wel een oppepper gebruiken. In dit artikel vertel ik je meer over mijn tips tegen droog haar na de zomer.

Haarmaskers

De beste manier om je haar een flinke oppepper te geven, is een voedend haarmasker. Normaal kun je dit eens per week doen, maar na de zomer kun je dit gerust tweemaal per week doen. Kies een voedend haarmasker, met bijvoorbeeld oliën. Laat deze een tijd intrekken en spoel hem vervolgens goed uit. Extra tip: draag je haarmasker eens ’s nachts! Smeer in de avond een flinke laag haarmasker in je haar, doe je haar bijvoorbeeld in een knotje en ga naar bed. Je haarmasker heeft zo de hele nacht om in te trekken en te voeden. Let er wel op dat je in de ochtend je haar moet wassen, anders is het niet zo charmant.

Geen verf en geen hitte

Geef je haar even rust en tijd om te herstellen. De beste manier om dit te doen, is door je haar even niet te verven. Geen kleurspoeling, geen verf en geen high- of lowlights. Probeer dit zeker 1 of 2 maanden aan te houden, zodat je haar goed de tijd heeft om te herstellen. Verf kan namelijk je haar nog verder aantasten, en dat wil je nu niet! Wat ook erg schadelijk kan zijn voor je haar, is de hitte van apparaten zoals een föhn, krultang of stijltang. Wil jij je haar even helemaal rust geven en tijd om te herstellen? Gebruik dan een maand of langer geen hitteapparaten. Je haar krijgt zo geen onnodige schade, waardoor je droge haar kan herstellen.

Knip de puntjes even bij

Wat droog haar kan verergeren, zijn dode punten. Knip daarom na je vakantie even je haarpunten bij, zodat de dode puntjes weg zijn. Hierdoor ziet je haar er direct verzorgder uit, en zal je ook merken dat de doorkambaarheid beter wordt. Misschien voor meiden met lang haar niet het meest leuke, maar wel erg effectief!

Wat is jouw ultieme tip tegen droog haar?

Handtekening Jamey