Gezichtsverzorging tools worden steeds populairder. Het is niet meer alleen een wattenschijfje met reinigingslotion, maar er zijn tegenwoordig tal van instrumenten om de verzorging te versterken. In dit blog lees je welke tools handig zijn voor je gezichtsverzorging.

Gezichtsreinigingsborstels

De gezichtsreinigingsborstel heb je vast al eens vaker voorbij zien komen. Dit zijn borstels met verschillende opzetstukken die je ondersteunen bij het reinigen van je gezicht. Gezichtsreinigingsborstels verwijderen vuil, make-up resten, talg en dode huidcellen. Daarnaast reinigen ze de poriën en masseren ze het gezicht. Het resultaat is een zachte en schone huid. Zelf gebruik ik altijd graag een gezichtsreinigingsborstel tijdens mijn avondroutine. Daarna een fijne nachtcrème op mijn huid en dan kan in de nacht mijn huid goed herstellen. Ik ben fan!

Gua Sha steen

De Gua Sha steen is een iets minder bekende tool, maar deze is wel in opkomst. Gua Sha is een massagetechniek uit de Chinese geneeskundige. Je masseert met een Gua Sha steen de huid. Dit zorgt ervoor dat rimpels minder snel ontstaan, spieren ontspannen en je krijgt een betere doorbloeding. Er zijn verschillende soorten Gua Sha stenen en iedere steen heeft andere eigenschappen.

– Nefriet. Deze steen zorgt voor een stralende huid, minder roodheid en vermindert huidveroudering.

– Rozenkwarts. Deze steen verbetert de bloedsomloop, geeft een stralende uitstraling en ontgift de huid.

– Amethist. Deze steen verbetert rimpels en kringen, zorgt voor een gezonde huid en is geschikt wanneer je last hebt van acne.

– Aventurijn. Deze steen vermindert zwelling en rimpels, maakt de huid steviger en is perfect voor massages.

Zo zie je dat er altijd een passende steen is voor jouw wensen. Gua Sha stenen zijn verwerkt in een roller of los als steen. Het is wel belangrijk dat je de juiste massagetechniek gebruikt, verdiep je hier dan ook eerst in. Zo weet je zeker dat je de Gua Sha steen goed gebruikt. Hier zijn ook tutorials van te vinden op Youtube.

De juiste verzorging

Naast dat je fijne tools kunt gebruiken voor je gezichtsreiniging, is het heel belangrijk om hierbij ook de juiste verzorging te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld eerst een goede reinigingslotion of micellair water. Gebruik na het reinigen van je gezicht een voedende crème om je huid extra te verzorgen. Een gezichtsreiniging is niet compleet zonder fijne verzorging.

Tip: bepaal welk huidtype je hebt en welke verzorging daarbij past. Heb je bijvoorbeeld snel last van oneffenheden en een vette huid, of heb je juist een rode en droge huid? Pas daar je verzorging op aan.

 

Hoe reinig jij jouw huid?