Een van de grootste ergernissen van zwangere vrouwen is het ongevraagd aanraken van haar buik. Mij overkwam tijdens mijn zwangerschap iets bizars. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik was 38 weken zwanger en samen met Bram reden we naar Brabant om een nieuw (lees: tweedehands) horloge op te halen. Hij had er al een tijdje om zitten zeuren en heel lang voor gespaard. Bram was dan ook helemaal in zijn nopjes toen het eindelijk zo ver was en hij zijn droom horloge mocht ophalen. Ik zelf was moe en moe van het zwanger zijn. De klachten stapelde zich op maar dat mocht de pret niet drukken dus ging ik gezellig mee.

Het was nog best een flinke rit. In totaal was het ruim ander half uur rijden. En hoogzwanger in de auto zo lang is geen goede match. Ik sprintte nog net de auto niet uit om een toilet te zoeken Haha. We gingen het horloge ophalen bij een fietsenwinkel. Gekke combi, ik weet het. Maar de verkoper van het dure horloge had ook een eigen winkel en daarboven woonde meneer. We stapte de winkel binnen en toen gebeurde het.

Ik stak beleefd mijn hand uit om me voor te stellen. En in plaats van mijn hand te schudden gingen de handen van de verkoper direct naar mijn mooie bolle buik. Zonder pardon raakte hij mij aan. Ik ken de man niet, heb geen idee waar die handen hebben gezeten en hij had het lef om mijn buik zomaar te aaien! Ik schrok er een beetje van, maar beleefd en geshockeerd als ik was zei ik niets.

Nou zou je denken dat het hierbij bleef. Maar nee hoor. Ook bij het vertrekken deed meneer het weer. Dit keer nog uitgebreider. Gelukkig zag Bram het en leidde hij de verkoper gelijk af. We liepen snel de winkel uit. Ik heb nog nooit zo iets bizars meegemaakt. Mijn buik is van mij. Het zou toch ook gek zijn als ik bij binnenkomst zomaar mijn hand leg op iemand zijn edele delen?

Heb jij ook wel eens zo iets raars mee gemaakt? En hoe zou jij reageren?

Handtekening Jamey