Hoe dichterbij de lente komt, hoe meer je het terug gaat zien op mijn blog. Al is het niet écht winter geweest, ik ben wel toe aan het lekkere ochtendzonnetje wanneer ik de deur uitloop. Je ziet de bloemetjes weer bloeien en de tuin wordt steeds een beetje kleurrijker. Om dit gevoel niet alleen te hebben wanneer je buiten loopt zijn hier een aantal tips om het buitengevoel naar binnen te laten komen.

Denk aan bloemen en planten

Tegenwoordig is het helemaal hip om vetplantjes en cactussen in huis te zetten. De plantjes zorgen niet alleen voor meer kleur maar ook voor verfrissing. Vetplantjes geven namelijk veel frisse lucht af waardoor je je lekkerder voelt in je woning. Ook zorgen planten dat je je stressniveau tot wel 30% kunt verlagen.

BU1

Nou denk je vast, ik wil wel wat originelers in mijn woonkamer. Voor originaliteit kan je meerdere materialen van je tuin naar binnen halen. Denk aan geschilderde takken die je kan gebruiken als ophangsysteem voor de plantjes of houten balken waar je bloempotjes aan kan timmeren.

BU4

Je kunt natuurlijk zelf de handen uit de mouwen steken om de muur een ander kleurtje te geven. Ben je niet zo handig? Dan kun je dit ook door een schilder laten doen. Wat kost een schilder vraag je je af? Dit kan flink uiteenlopen en hangt af van vele factoren. Een vrijblijvend telefoongesprek met een schilder bij je om de hoek kan geen kwaad neem ik aan?

BU3

Nog een leuke tip is om mooie waterplanten in huis te halen. Waterplantjes staan mooi in een hoge glazen vaas waar je een klein beetje water in doet voor het plantje. Door deze plantjes ontwikkel je een mini vijvertje in je kamer, hoe leuk is dat?!

BU5

De lentebloeiers zijn weer te vinden in de bloemenwinkels! De bloem die veel gebruikt gaat worden in het komende seizoen is de Hyacint. De Hyacint staat symbool voor toewijding en vrede. Ook zijn paarse en blauwe bloemen een enorme trend omdat deze tinten ook meer terug zullen komen in het interieur. Deze blauw tinten zijn vooral terug te zien in textiel, accessoires en in bijvoorbeeld het beddengoed op de slaapkamer. Ben je toevallig van plan om het plafond te schilderen of om wat muren een ander tintje te geven? Ook dan is blauw tegenwoordig geen gekke keuze!

BU2

Kortom, je bent nu met deze tips net als ik helemaal klaar voor de lente!

Bronnen: Libelle,  Tuincentrum de Nieuwstad, Bakkertuin, Woontrendz