Even geleden heb ik Diana ontmoet door het Ibiza Event in Ede. Diana heeft sinds 2013 haar praktijk Liever Puur geopend waar ze de Chinese geneeswijze Guasha Santai beoefend. Ook wel bekend als een schraap massage! Ik werd door Diana uitgenodigd om het eens zelf te ervaren en uiteraard heb ik daar een verslagje over geschreven!

DSC_0052 (2)

Om te beginnen hebben Diana en ik een yoga oefening gedaan. Namelijk een aardeoefening. Dit werkte heerlijk ontspannen en ik voelde me echt 1 met de aarde, je staat echt een stuk stabieler en het voelt een beetje alsof er een last van je schouders valt. Bij de behandeling wordt een speciale olie gebruikt. De olie word gebruikt als bescherming voor de huid maar heeft ook een speciale werking. Deze guasha olie bestaat namelijk uit diverse chinese kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen werking (ontspanning, ontgifting, warmte enz.)

IMG_1510

Vervolgend komen de attributen! Namelijk een zogenoemde schraper. Het ziet er eigenlijk een beetje uit als een steen met twee tanden. Deze steen is gemaakt van Jade. Wat er gedaan word met de steen ziet er misschien pijnlijk uit maar dat is het echt niet hoor!! Ze gaat namelijk met de steen over de huid schrapen, Op de plekken waar  het rood word kan je zien dat er afvalstoffen los komen. Deze afvalstoffen hopen zich op in je lichaam. En door middel van het schrapen maak je deze blokkades los. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

foto

 

Vervolgens kwam de warmte bol. Deze bol is van steen en word ontzettend heet. Je kan deze dus ook echt niet stilhouden op je huid. Met de bol wreef ze heerlijk over je rug. Dit maakt de boel een stukje losser en hier ontspan je echt heerlijk van.

DSC_0085 (3)

Vervolgens gingen weweer door met schrapen, dit keer gebruikte ze ook een soort hoorn. Deze hoorn zorgt er voor dat ze iets verder op de plekken waar ik echt vast zat kon schrapen. Het schrapen samen met de werking van de olie zorgt voor ontgifting van het lichaam. Het is daarom ook erg belangrijk om na de behandeling extra water te drinken!!

DSC_0091

Guasha kan bij meer dan 400 klachten worden toegepast. Zowel als een preventief middel, als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een ziekte te verlichten.
De lijst van klachten die met Guasha behandeld kunnen worden is veel te lang om hier beschreven te worden maar bestaat o.a. uit:
• Alle pijnsyndromen
• Nek- en Schouderklachten
• Hoofdpijnen en migraine
• Rugklachten
• RSI
• Stress, Burn-out
• Reumatische klachten
• Astma
• Verteringsstoornissen
• Stofwisselingsstoornissen
• Hoge bloeddruk
• Chronische Vermoeidheid

DSC_0110 (3)

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik me de eerste twee uren super voelde! Daarna werd het helaas iets minder. Ik kreeg een vervelende hoofdpijn. De hoofdpijn geeft eigenlijk aan dat er veel blokkades loskwamen en mijn lichaam daardoor dus veel afval had om af te voeren. Nou was er voor mij al bekend dat ik veel blokkades had in mijn schouders (hier zit de galblaas meridiaan). En hoofdpijn maar zeker ook migraine komen vaak van die plek.  Gelukkig was de hoofdpijn de dag er na gelijk weg en voelde ik me super fit! Ik heb ook wel een beetje last van de plekken op mijn rug gehad. De beurse plekken zijn inmiddels ook een stuk minder. Ook dit was maar een dagje gelukkig.

Al met al, ik voel me een stuk frisser en opgewekter en ik geloof er heilig in dat dit door de behandeling komt!

Ik vond het echt een bijzondere ervaring en ben blij dat ik het heb mogen proberen. Zou een Guasha behandeling ook wat voor jou zijn? Neem dan zeker een kijkje bij Liever Puur. Een behandeling duurt ongeveer een uur en kost maar €35.

handtekeninglichtroze

De foto's zijn gemaakt door Heidi Wever