Ieder huis heeft wel gordijnen en raamdecoratie maar vaak wordt dit gezien als een extraatje wat niet echt belangrijk is. Een standaard gordijn wordt opgehangen of er worden rolgordijnen gebruikt om de zon buiten te houden. Maar gordijnen en andere raamdeco kunnen juist heel veel doen voor jouw interieur. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Het creëren van ruimte

Allereerst kunnen gordijnen en raamdecoratie natuurlijk gebruikt worden om de zon buiten te houden of om privacy te verwezenlijken. Wanneer een raam aan de straat ligt of er direct een stoep naast dan is privacy erg fijn. Maar je kunt gordijnen en raamdecoratie heel goed gebruiken om ruimte te creëren. Als je gebruik maakt van donkere gordijnen en deze constant gesloten zijn, dan wordt jouw kamer optisch een stuk kleiner en krapper. Maar wanneer je gaat voor lichte raamdecoratie en deze goed combineert met andere spullen in huis, zal dit ervoor zorgen dat jouw kamer er een stuk groter uit komt te zien. En met lichte gordijnen en raamdecoratie is het ook geen probleem om deze grotendeels gesloten te houden want het zorgt er niet voor dat de kamer kleiner lijkt.

Gordijnen en raamdecoratie als eyecatcher

Het creëren van ruimte is niet de enige manier om gordijnen en raamdecoratie te gebruiken in huis. Je kunt namelijk ook kiezen voor een erg opvallend gordijn en dit gebruiken als eyecatcher in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën met een mooie print erop of gordijnen in een opvallende kleur. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de gordijnen en raamdecoratie helemaal in de stijl past van de kamer.

Wanneer je gordijnen en andere raamdeco  als eyecatcher gebruikt dan kun je natuurlijk altijd de gordijnen wisselen per kamer om zo af en toe wat nieuws te creëren. Gordijnen en raamdecoratie zijn absoluut meer dan gewoon een must in huis. Ga eens echt op pad en kies mooie passende gordijnen of raamdecoratie die ook jouw interieur een stapje mooier maakt.