slapen

Slapen is essentieel. Een goede nachtrust is namelijk niet alleen belangrijk voor je geestelijke gesteldheid maar ook voor je lichaam. Vandaag geef ik je graag wat leuke tips waardoor je zeker weten goed zal slapen!

Een goed matras is het aller belangrijkste. Denk maar eens aan de rugklachten die je kan krijgen door een verkeerd matras. Dat zorgt er niet alleen voor dat je een slechte nachtrust heb, maar ook dan je overdag met rugpijn rond loopt. Ik zelf kies er dan liever voor om mezelf goed te laten adviseren bij een bedden specialist.

slapen

Een fijn dekbed is ook erg belangrijk. Daarom is het goed om te kijken naar wat voor een dekbed je fijn vind voordat je een dekbed kopen gaat. Ik zelf houd van een fluffy dekbed met satijnen dekbedovertrekken. Naast dat dit lekker zacht is blijft mijn dekbed ook lekker koel in de warme zomer.

Over een goed kussen valt ook te twisten. Zo zijn er mensen die een memory foam kussen erg fijn vinden omdat deze zich aan jouw hoofd aanpast. Toch ben ik meer een fan van een stevig maar zacht “ouderwets” kussen. Ik heb beide een aantal weken geprobeerd maar merkte toch dat ik last van mijn oor kreeg als ik wakker werd op het memory foam kussen. Deze was toch nog iets te hard voor mijn smaak waardoor ik vaak wakker werd. Probeer daarom verschillende soorten kussens zodat je weet wat bij jou past!

slapen

Verminder prikkels. Denk hierbij aan bijvoorbeeld voor het slapen gaan op je telefoon spelen. Het licht van je telefoon en de bewegende beelden zorgen voor prikkels. En die prikkels stimuleren en belasten het zenuwstelsel en kosten kracht waardoor je moeilijk in slaap komt. Leg daarom je telefoon echt weg voor je gaat slapen. Bij voorkeur een uur voor je gaat slapen.

Ontspan! Zorg dat je lekker “zen” in bed stapt. Sommigen mensen vinden het heerlijk om voor het slapen een kopje “goede nachtrust” thee te drinken, een ander gaat eerst douchen maar ik hoor ook mensen over Yoga oefeningen voor het slapen. Het maakt niet uit wat je doet, zolang je je maar lekker ontspant!

Hopelijk heb jij ook wat aan deze tips en slaap jij vanaf nu als een roosje.

Nieuwehandtekening