Het zonnetje komt steeds meer tevoorschijn en dat betekent dat we weer lekker naar buiten gaan. Picknicken in het park, dansen op een festival of borrelen aan het strand doe je natuurlijk het liefst met een stel mooie bruine benen. Zet hiervoor niet de zonnebank op de hoogste stand, maar volg onderstaande tips en krijg binnen no-time een mooi kleurtje op een gezonde manier.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zelfbruiner

Een manier om snel bruin te worden, zonder teveel schade aan te brengen aan je huid is door jezelf in te smeren met bruin zonder zon. Deze crèmes bevatten het stofje DHA, wat ervoor zorgt dat de bovenste huidlaag verkleurt. Zodra je de crème hebt aangebracht, duurt het meestal 6 uur voordat je resultaat ziet. Voor het beste resultaat neem je voordat je je insmeert eerst een douche en scrub je alle dode huidcellen van je af. Vervolgens smeer je je gelijkmatig in en wacht je een uurtje met aankleden. Omdat de crème pas na 6 uur is ingewerkt en je in de tussentijd niet mag douchen, kan je je het beste insmeren voordat je gaat slapen.

 zon marc_inbane_products

Spray tan

In Amerika is het al jaren een hype, maar tegenwoordig vind je in Nederland ook steeds meer spray tan salons. Het voordeel aan een spray tan is dat je in één keer de kleur hebt die je wenst en niet hoeft te wachten tot je deze hebt opgebouwd. Bovendien beschadig je je huid minder. Hoewel de spray natuurlijk niet per se goed is voor je huid, voldoen de sprays in Europese salons wel aan de maximale veiligheidsvoorschriften in tegenstelling tot salons in Amerika. Zolang je het niet te vaak doet, is een spray tan dus een prima oplossing als je geen tijd meer hebt om een kleurtje op te bouwen in de zon, maar wel een stel mooie bruine benen onder je jurkje wilt voor dat ene festival of feestje. Wil je meer weten over Spray-tan? Lees dan eens de Spray-Tan reviews van het Beauty Unboxing Testpanel.

zon Marc Inbane Travel Set 345

Eet je bruin

Heb je wat langer de tijd en ben je geen fan van ‘fake tan’, dan kan je ook een kleurtje opbouwen door te eten! Het vergt even wat geduld maar door het eten van carotenoïden bouwt je huid ook langzaam maar zeker een kleurtje op. Deze antioxidant zit bijvoorbeeld in wortel, watermeloen, rode paprika en tomaat. Ook koper stimuleert de kleursynthese. Dit vind je terug in onder andere hazelnoten, paranoten en havermout. Als je deze stofjes regelmatig eet in de zomer heb je binnen een mum van tijd een mooi kleurtje, zonder dat je uren in de zon hoeft te bakken en het risico loopt te verbranden.

zon SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zon App!

Het kan natuurlijk ook zijn dat je het gewoon heerlijk vindt om de hele dag te bakken op het strand. Voorzie in dat geval je smartphone van een goed smartphonehoesje. Dit is om hem te beschermen tegen zand en water spetters en neem hem mee naar het strand. Er bestaan namelijk handige apps die je helpen verantwoord te zonnen. Een voorbeeld van zo’n app is Sunburn Timer. In de app geef je aan welke kleur je huid heeft en welke factor zonnebrand je gebruikt. Vervolgens geeft de app precies aan hoe lang je met én zonder zonnebrandcrème op mag zonnen. En geeft je een seintje wanneer je moet stoppen met behulp van een timer.

Daarnaast staat de app vol met handige tips over het behandelen van een verbrande huid. Kortom, genoeg reden om je telefoon mee te nemen naar het strand en bovendien een goed excuus om te shoppen. Je wilt natuurlijk wel dat je iPhone 4s hoesje of Samsung Galaxy S6 case helemaal matcht bij je bikini.

Welke van bovenstaande manieren voor het krijgen van een lekker kleurtje is jouw favoriet?

Handtekening Jamey