Is jouw woonkamer toe aan een make-over? Ben je klaar met dat oude laminaat wat er al jaren ligt en de bank die deels doorgezakt is? Ga dan aan de slag met een make-over voor je woonkamer. In de winter is het de perfecte tijd om binnen lekker aan de klus te gaan.

Nieuw laminaat

Een make-over is natuurlijk niet compleet zonder een nieuw laminaat. De vloer is de echte eyecatcher in een woning en bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in huis, enorm belangrijk dus. Laminaat is er in verschillende uitvoeringen, zo is er o.a. klik laminaat en tegel laminaat. Tegel laminaat vind ik echt een leuke variatie op normaal laminaat, doordat het een totaal andere vorm heeft. De uitstraling van tegels en het praktische van laminaat, ideaal toch?

Tips voor het kiezen van de juiste kleur laminaat:

  • Houd rekening met de grootte van de ruimte. Lichte kleuren maken ruimer, donkere kleuren maken kleiner. Heb je een kleine woonkamer? Kies dan voor een lichte vloer. Heb je een grote woonkamer? Dan kun je ook voor wat donkerder gaan.
  • Let op de lichtinval in huis, op sommige plekken kan het een stuk lichter zijn. Leg daarom altijd op verschillende plekken een staal neer om te kijken hoe de kleur uitvalt. Mocht je toch nog niet helemaal gelukkig zijn met het licht in je huis, er zijn ook heel veel interieur adviseurs die een compleet lichtplan voor je huis kunnen maken. Hierbij letten ze op wat jij fijn vind en hoe je huis het beste verlicht kan worden.
  • Houd rekening met de meubels en of dit past bij de vloer. Het kan erg storend zijn als meubels bijvoorbeeld bijna dezelfde kleur hebben als de vloer, het kan beter wat afwijken van elkaar.

Nieuwe meubels

De vloer is natuurlijk een grote blikvanger in je woning, maar ook je meubels zijn hier een belangrijk onderdeel van. Bij een woonkamer make-over horen natuurlijk ook nieuwe meubels. Of je nu gaat voor een compleet nieuwe set, of alleen een nieuwe bank, dat is aan jou. Meubels zijn belangrijk om in het echt te bekijken, ga dus daarom gezellig een dagje naar de woonboulevard en kijk bij verschillende winkels. Maak vooraf alvast een moodboard op Pinterest om alvast wat inspiratie op te doen, zo kun je wat gerichter op zoek gaan. Het is ook leuk om interieur bloggers en/of influencers op te zoeken, hier vind je ook de mooiste plaatjes en inspiratie!

Heb je een nieuw laminaat uitgezocht? Neem dan een staaltje mee als je gaat meubel shoppen om te kijken naar een mooie match. Daarnaast is het ook echt aan te raden om vooraf alvast samen met je partner een moodboard te maken zodat je kan kijken wat er precies matcht van jullie verschillende smaken. Zo kun je samen jullie droom interieur vinden!

Tip: heb je weinig budget en wil je geen nieuwe meubels? Kijk dan of je met wat kleine aanpassingen je meubel kan pimpen, bijvoorbeeld met leuke nieuwe kussens of een plaid.

Wat zou jij graag willen aanpakken in je woonkamer?