Ontzettend trending op dit moment is het industriële interieur. Vandaag wil ik je graag wat interessante manieren laten zien hoe jij je woning een industriële look kan geven. Kijk je mee?

Typisch aan het industriële interieur zijn het gebruik van verschillende robuuste materialen. Denk hierbij aan metaal, hout, bakstenen muren, maar ook industrielampen en ouderwetse school stoelen. Vooral zwart, wit en grijstinten zie je veel terug in combinatie met een accentkleur.

industriële look 2

Een van de belangrijkste dingen aan een industriële inrichting is de vloer. Nou is beton natuurlijk prachtig, toch kan dit wat kil aanvoelen. Daarom zou ik gaan voor en robuuste Provenza dust grey tegel. Door dat je met tegels werkt kan je een ruimte toch meer warmte geven en ook makkelijker met bijvoorbeeld een bepaald patroon werken.

industriële look 3

Om een ruimte niet gelijk te donker te maken is het leuk om te werken met een accentkleur. Veel voorkomend in een industrieel interieur zijn kleuren als petrol, army groen, maar ook kleuren als geel en oranje komen vaak terug. Een accentkleur kan je bijvoorbeeld subtiel terug laten komen in de woonaccessoires. Ben je toch bang dat je een te donkere woning krijgt? Zorg dan voor goed licht en probeer ook wit te gebruiken in het interieur.

industriële look 4

Met de verlichting kan je echt de sfeer maken in de ruimte. Kijk vooral eens op sites als Marktplaats. Een fabriekslamp is namelijk een enorme hype waardoor de prijzen op dit moment erg hoog liggen. Wellicht scoor je wel een mooie opknapper op marktplaats!

industriële look b56

En nog een laatste tip, Google eens naar leuke DIY’s! Er zijn ontzettend veel leuke DIY filmpjes en artikelen te vinden over hoe je bijvoorbeeld een leuke letterbak kan opknappen, of hoe je een lamp een industriële look kan geven. Er zijn zo veel leuke manieren

Hopelijk heb je uit dit artikel weer veel nieuwe inspiratie kunnen halen, mocht jij nog tips hebben? Laat ze dan zeker achter in de comments!

Handtekening Jamey