Werk jij ook altijd met deadlines? Ik wel en al járen. Met name als het om mijn gewicht gaat. “Met de kerst moeten de kilo’s er af zijn!” Roep ik. Oké, niet gelukt maar dan wél voor de zomervakantie! “Deze keer gaat het echt lukken” zeg ik zo overtuigd dat ik mezelf geloof. Je raadt het al, zo gaat het ieder jaar weer.

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik maar liefst 26 kilo aan (maar goed dat we in Nederland niet in ponden praten). Ik zat weer bijna op mijn oude gewicht toen de tweede zich aandiende. Ik kwam dit keer “slechts” 16 kilo aan. Ik dacht dat het een fluitje van een cent zou zijn om deze extra kilo’s kwijt te raken. Not!

Ik was net moeder, zat heerlijk op de roze wolk en het kon me helemaal niets schelen dat ik net zoals mijn baby “Hollands welvaren” was. Ik zat daar prima zo! Tot ik zag dat mijn collega (die ook net moeder was) wel heel snel in haar favoriete jeans paste. Sinds ik moeder was kwam mijn G-star niet verder dan mijn heupen!

Hoe?!

Nieuwsgierig als ik ben vroeg ik; hoe!? Roep maar een dieet of ik heb het gedaan. Atkins, Bakker, pillen; noem maar op! Ja oké, de eerste paar kilo lukten nog wel maar daar bleef het dan ook bij.

Het lukte haar met maaltijdshakes. Nou heb ik, zoals ik net vertelde, zo goed als alle diëten wel geprobeerd, maar maaltijdshakes durfde ik niet aan. Waarom vraag je je af? Ik heb het prikkelbare darm syndroom (PDS) en lactose intolerantie. Ik consumeer dus niet zomaar alles. Je wilt echt niet weten hoeveel last je van je darmen kunt hebben!

Nu is mijn collega iemand die altijd het beste van het beste wil. Geen B-producten voor haar maar enkel A. Ze had via via de maaltijdshakes van Orangefit ontdekt. Mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld; een keer wat anders dan mijn darmen. Je hoeft enkel op hun site te kijken en je bent “om” net als ik! De maaltijdshake van Orangefit zijn vegan, plantaardig en last but not least; lactosevrij! Of je nu PDS hebt of niet, de eiwitrijke maaltijdshakes van Orangefit werken gewoon. De zwangerschapskilo’s vliegen eraf en ik heb me nog nooit zo fit gevoeld! Ik denk dat ik maar weer terug kruip op die roze wolk. Zit nu nog lekkerder in mijn favo jeans.