Polaroid foto’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken van een feestje. De meeste mensen kennen de Polaroid geïnspireerde app Instagram wel. Maar hoe leuk is het nou als je die foto’s zelf kan maken en direct kan ophangen op je prikbord! Ik testte de Fuji Instax Wide 300 Polaroid camera uit. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Jonge meiden denken vaak dat de Polaroid camera helemaal nieuw is. Grappig genoeg is dat absoluut niet waar. De eerste polaroid camera is namelijk in 1943 al op de markt gekomen. Na een hoop veranderingen kwam daar uiteindelijk de digitale camera uit voort. Maar nu, bijna 73 jaar later is de Polaroid camera weer helemaal back!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Waarom ik de Polaroid camera verkies over mijn Samsung NX3000? Omdat ik hiermee dat ene kliekje vast kan leggen en direct kan ophangen op mijn prikbord. Zo blijven de herinneringen toch dicht bij en kan ik de momenten met veel plezier herbeleven.

Fuji Instax Wide 300

De Fuji Instax Wide 300 is het grotere en toch ook wel professionelere broertje van de Fuji Instax mini. De naam zegt het al, je kunt hier met een grotere groep op de foto. Dit is omdat het print papier een stukje groter is dan bij de mini. Bij de camera worden standaard batterijen en een simpele zwarte camera riem. Ook krijg je er een handige lens bij met en spiegeltje zodat je makkelijk selfies kan maken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De camera is super makkelijk in gebruikt. Er zitten maar een paar knopjes op en het is dus lekker makkelijk allemaal. Een aan en uit knop (duh!) en twee knopjes waarmee je de belichter op licht of donker kan zetten. Ook kun je door aan de lens te draaien 1 slag inzoomen. De camera heeft dus 2 standen. En natuurlijk niet te vergeten de flitser! Echt super compleet dus!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat ik minder leuk vind is het aantal foto’s die je er mee kan maken. De camera werkt namelijk alleen met de originele Fujifilm Instax WIDE 300 camerafilms. En hier zitten 2x 10 films in voor €19,95. Dus per foto kost het je dus eigenlijk 1 euro.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik ben echt helemaal happy met mijn toffe Polaroid camera. Daar gaan zeker nog een hoop foto’s mee gemaakt worden! Mocht je nou ook een Fuji Instax Wide 300 (prijs: €129,95) willen aanschaffen kijk dan even bij de gadgets van Radbag. Ze hebben namelijk ook een soortgelijke variant in een Hello Kitty vorm!

Wat vind jij van Polaroid Pictures?

Nieuwehandtekening