Fotoboeken maken is in het digitale tijdperk waarin wij leven een stuk veelzijdiger geworden. Waar je vroeger ouderwets altijd alle foto’s netjes aan het inplakken was, kun je dit al lange tijd ook heel gemakkelijk online doen. Ik moest, erg genoeg, nog steeds een begin maken aan de fotoboeken van mijn kinderen. Van FotoFabriek.nl mocht ik een fotoboek laten maken en vandaag laat ik deze zien, kijk je mee?

IMG_0125.

Ik heb al vaak genoeg een begin gemaakt aan een online fotoboek maar ik maakte deze vaak niet af. Van sommige aanbieders vond ik de software soms best wat lastig en haakte ik vaak weer af. Toen Foto Fabriek vroeg of het mij leuk leek om een fotoboek samen te stellen kon ik hier toch geen nee tegen zeggen en ging ik ermee aan de slag. Ik heb gekozen voor een hardcover fotoboek, deze zijn goed stevig en blijven lang mooi. Het is natuurlijk uiteindelijk de bedoeling dat zodra Toby volwassen is hij deze meekrijgt als hij het huis uit gaat. Gelukkig voor mij zal dat nog heel lang duren.

Zoals ik eerder aangaf is het een hardcover fotoboek. Het heeft een A4 formaat en 24 pagina’s. Hierbij kon ik kiezen voor een liggende of staande uitvoering. Ik heb voor een liggende uitvoering gekozen omdat ik dit persoonlijk net even iets mooier vind. Het software programma was snel te downloaden en erg makkelijk in gebruik. Ondanks dat de software in gebruik vrij simpel is was ik er wel aardig lang mee bezig maar dit kwam ook omdat ik Toby’s eerste levensjaar in 24 pagina’s beknopt moest samenvatten. Dit nam dus even wat tijd in beslag.

IMG_0121.

De verdeling in het boek kun je helemaal zelf bepalen. Omdat ik het leuk vond om het boek toch een beetje speels te maken heb ik de verdeling op elke bladzijde net weer even wat anders gemaakt. Al met al had ik aan de 24 genoeg om een leuke tijdlijn te kunnen maken vanaf de geboorte tot de eerste verjaardag van ons zoontje.

Omdat ik nu al een tijdje met enige regelmaat schrijf hier op Beauty-Unboxing vind ik het leuk toch ook door middel van dit artikel jullie een klein kijkje te kunnen geven in mijn gezin. Over het algemeen deel ik niet heel vaak foto’s van mijn kinderen op het internet maar voor dit artikel maakte ik graag een uitzondering.

Toen het fotoboek eenmaal binnen was en zowel ik als Sebastiaan het uitgebreid hadden bekeken was het tijd om het boek aan Toby zelf te laten zien. Mijn kinderen vinden het sowieso altijd enorm leuk om foto’s te bekijken van hun babytijd en Toby heeft vol bewondering in het boek zitten kijken. De “ohh’s” en “ahh’s”‘ kwamen regelmatig voorbij en overal had Toby zijn eigen verhaaltje bij.

Hopelijk vond je het leuk om een wat persoonlijker artikel te zien van me. Ik ben in ieder geval erg blij met het fotoboek en ik ga snel beginnen aan de boeken van de andere kinderen.

Heb jij weleens online je fotoboeken samengesteld?

handtek ellen