Zonneallergie is iets wat je steeds vaker hoort. Helaas heeft mijn vriend er ook last van en dat kan soms wel flinke gevolgen hebben voor hem. Benieuwd wat wij er aan doen? Lees dan snel verder.

Zonneallergie is een veel voorkomende vorm van overgevoeligheid voor zonlicht, meestal uit zich dat in jeukende rode bultjes en blaasjes. Meestal krijgen mensen die hier last van hebben de bultjes op de plekken die het meest de zon zien. Zoals je handen, armen of bijvoorbeeld de wreef van je voet. Bram heeft het zelfs een keer op zijn oren gehad. Deze werden binnen een mum van tijd enorm dik en opgeblazen. Zo kwamen we er achter dat hij Zonneallergie heeft.

Wat kun je doen tegen Zonneallergie?

Niet veel meer dan smeren, smeren en nog eens smeren. Het beste is om een hoge factor te gebruiken en dit echt regelmatig te blijven smeren. Wij maakte wel eens de fout om maar een keer per dag in te smeren waardoor hij aan het eind van de dag toch weer blaasjes kreeg. Let daar dus echt goed op! Sommige merken hebben ook speciale zonnebrand crème die extra goed werkt voor Zonneallergie. Zo zijn wij onlangs de nieuwe zonnebrand crème van Eucerin gaan testen!

Eucerin over de Eucerin Allergy Protection Sun Crème-gel

Deze innovatieve formule bevat een doeltreffend ingrediëntencomplex met:
* Een zeer doeltreffend, fotostabiel UVA-/UVB-filtersysteem met Tinosorb S dat betrouwbare bescherming tegen zonnebrand biedt. Goedgekeurd door de EU en Cosmetics Europe – The Personal Care Association (voorheen Colipa).
* Een krachtige combinatie van antioxidanten AGR (alpha-glucosylrutine)en licochalcone A die het huideigen beschermingssysteem tegen vrije radicalen door UVA-straling versterken om de vorming van zonneallergie te voorkomen.

Nu met dit prachtige weer is het natuurlijk het ultieme testmoment. En de afgelopen dagen hebben we dan ook flink gesmeerd. De crème is in factor 25 & 50 beschikbaar. Wij hebben gekozen om het voor nu even safe te spelen en hebben factor 50 gesmeerd. En so far so good! Nog geen rode bultjes of jeuk gehad!

Heb jij ook last van Zonneallergie?

Handtekening Jamey