etos lipstick

Etos heeft sinds kort haar uiterlijk in een nieuw jasje gestoken en zo ook de gehele make-up lijn. Voorheen liep ik dit schap altijd een beetje voorbij. Als ik op zoek was naar een mooie budget lipstick dan slaagde ik altijd wel bij Catrice of Essence. Een kleine week geleden was ik even een middag naar de stad met mijn moeder en zusje en besloot ik een kijkje te nemen bij de make-up van Etos. De lipsticks vond ik er best mooi uitzien en ik besloot er één te kopen. Vandaag vertel ik er meer over.

IMG_9493...

De lipstick ziet er vrij basic uit, de huls is geheel zwart met een matte afwerking. Het ziet en voelt vrij goedkoop aan maar goed, dat is de lipstick dan ook dus op zich is daar niks mis mee!

IMG_9504...

De Etos lipsticks zijn te koop in verschillende varianten waarvan ik heb gekozen voor een matte lipstick. De keuze van kleuren was niet heel groot maar de kleur die er direct uitsprong voor me was Vampires Kiss. Een prachtige rode kleur met oranje ondertoon erin.

Vampires Kiss 4

Wat ik zelf wel een leuk detail vind aan de lipstick is dat het Etos erin gedrukt staat, dit maakt de lipstick net even iets mooier om naar te kijken. Vanpires Kiss heeft dus een matte afwerking. De lipstick voelde bij het maken van de swatch niet heel stroef aan en het pigment ziet er ook prima uit.Vampires Kiss 3

Wat me eigenlijk direct opviel toen ik de lipstick aanbracht was dat je zeker meerdere laagjes nodig hebt om de lipstick mooi egaal op je lippen te krijgen. Op de een of andere manier pakt de lipstick niet zo goed waardoor deze bij één laagje niet goed dekt. Best typisch, zeker als je nagaat dat de swatch op mijn arm ook maar één laagje is. Verder benadrukt Vampires Kiss droge velletjes wel wat dus eerst je lippen even scrubben is geen overbodige luxe. De finish is in mijn ogen niet helemaal matte, ik zou het meer beschrijven als een satin lipstick. Op de foto hierboven is de subtiele glans goed te zien.Vampires Kiss 2

Ondanks de, in mijn ogen, nadelen van de lipstick wil ik wel even kwijt dat ik de kleur echt fantastisch vind. Voorheen ontweek ik dit soort kleuren omdat ik eigenlijk altijd alleen maar rode lipsticks met een blauwe ondertoon wilde dragen. Sinds ik wat meer durf te experimenteren met kleuren zoals bijvoorbeeld oranje ben ik dit soort kleuren rood veel meer gaan waarderen. De kleur vind ik dus echt heel mooi en op zich blijft de lipstick redelijk goed op zijn plek. Een drankje drinken kan zeker met Vampires Kiss en een boterham ook wel. Bij een uitgebreide maaltijd moet je lipstick naderhand wel moeten worden bijgewerkt.Vampires Kiss 1

De kleur vind ik dus mooi maar of dit liptick heel fijn vind in gebruik, dat niet. Wellicht dat het door de matte finish komt dus misschien geef ik de lipsticks van Etos nog een nieuwe kans door een andere variant aan te schaffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten want ze zijn 3,99 per stuk en daarmee een goede budget optie!

Heb jij al iets geprobeerd uit de vernieuwde make-up lijn van Etos?

handtek ellen