Wellicht word je kindje binnenkort jarig, of wil je in plaats van een vakantie dit jaar thuis blijven? Dan kun je vast en zeker iemand blij maken met een trampoline. Wij hebben omdat we net verhuisd zijn gekozen om gelijk de tuin te upgraden met een fantastische Etan trampoline. Wat voor eentje en hoe deze bevalt lees je in dit artikel.

Waarom Etan?

Tja, waarom niet? Ze bieden het complete plaatje. Dus van een super veilige trampoline in alle soorten en maten tot het ingraven van de trampoline, ze doen het allemaal. En dat ingraven, dat vonden wij nog wel een dingetje. Want waar begin je, waar laat je al dat zand? Voor we bij Etan uitkwamen hebben wij ons ook georiënteerd en rond gebeld naar verschillende hoveniers. Maar zoals je je wel kunt voorstellen zitten die zoiezo weken tot maanden vooruit al volgeboekt én vragen ze de hoofdprijs. Daar zaten wij uiteraard niet op te wachten!

Soorten trampolines

Daar begint het hele avontuur mee. Want wat voor een trampoline wil je in de tuin zetten? Denk aan rond, vierkant of rechthoek. Met net of zonder net. Inground, Ultraflat,PremiumFlat of een standaard trampoline. Wij hadden al een “gewone” trampoline. Je weet wel, die op palen staan met een groot net er om heen. Maar met een kleine man van 1,5 die ALLES kopieert  van zijn grote zus heb ik regelmatig hartverzakkingen gehad toen ik hem bijna van het trappetje af zag vallen. De keuze was dus al snel gemaakt voor een ingegraven trampoline. Maar ook daarin zijn dus nog opties. Want je kunt er namelijk ook voor kiezen om eenPremiumFlat trampoline te nemen.

Dit hebben wij dus gedaan. Deze valt gelijk aan de grond en is daarom écht onderdeel van de tuin. Natuurlijk zie je hem gewoon als je naar ons gras kijkt. Maar het is veel opener dan wanneer je hem boven de grond laat uitkomen. En omdat Manu ook heel graag op de trampoline springt vinden wij dit ook nét even wat veiliger. Hij kan er makkelijk zelf op en af gaan en het blijft lekker laag bij de grond.

Zelf ingraven, of toch laten doen

Onze buurman heeft zijn trampoline helemaal zelf ingegraven. Best knap! Maar hij vertelde ons ook dat hij daar in zijn eentje 2 dagen over heeft gedaan. Zo’n gat moet best diep nog (bij ons moest hij 60 cm de grond in). En al dat zand, dat moet ook nog afgevoerd worden. Als je Etan vraagt om dit voor je te doen dan komt er een vakkundig team die binnen een paar uurtjes al klaar zijn. En dat afvoeren, dat kunnen ze ook nog regelen! Het scheelt je een hoop kopzorgen dus wat mij betreft hebben we de beste keuze gemaakt toen we het hebben laten doen.

Mijn ervaring met de ingraafservice en waarom dit echt een must is.

’s morgens vroeg stonden de heren van Etan voor de deur. De trampoline werd netjes meegebracht en uitgeladen. Het enigste wat ik voor ze kon doen was een lekker bakkie neerzetten! Na wat advies te hebben gekregen hebben we uitgetekend waar de trampoline ingegraven mocht worden. Omdat wij kunstgras hebben én de trampoline echt heel nauw aan moet sluiten in het gat hebben ze vooraf met een speciaal krijtje de cirkel uitgetekend op het gras. Vervolgens kwam het “zware” gereedschap tevoorschijn en zaagde ze de cirkel er netjes uit.

Een uur verder was er al een groot gat in de grond. Al snel kwamen de heren er achter dat het nog best pittig was. Want wat blijkt, in de Betuwe hebben we lekker veel klei. ROMMEL DUS! Het is zo enorm fijn om te zien dat deze mannen echt verstand hadden van wat ze deden. Er werden een soort schotjes geplaatst tussen het zand en waar de trampoline kwam te staan. Dit voorkomt het inzakken van het zand in het gat. En voor ik het wist werd de trampoline al gemonteerd. Alles word netjes nagelopen en uiteraard ook getest. Hoe snel die mannen dat voor elkaar kregen. Ongelofelijk. Dat was mij zelf echt niet gelukt. Ik kan niet anders dan iedereen adviseren om gebruik te maken van de Etan Trampolines ingraafservice!

Hebben jullie al een trampoline in de tuin staan?