Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben ben ik afgelopen weekend niet zo actief geweest op mijn social media en blog. Ik was namelijk even heerlijk aan het genieten in CenterParcs Hochsauerland in Duitsland. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Eens per jaar gaan we met de hele familie even een weekendje weg. Vorig jaar zijn we naar Berlijn geweest en het jaar ervoor naar Londen. Toen waren we (mijn zus en ik) kind-loos. Afgelopen weekend was het dan ook weer zo ver. En nu gingen we dan ook voor het eerst met de kids op familieweekend. Omdat we niet gelijk wouden gaan vliegen hebben we gekozen om naar vakantiepark CenterParcs Hochsauerland te gaan. Een prachtig park midden in de bergen en om de hoek van Winterberg.

Voor ons was het ook gelijk een weekend vol eerste keren. Zo zijn we met Noé voor het eerst gaan zwemmen. Iets waar we echt naar uit hebben gekeken. We hebben zelfs een super schattig badpakje voor haar gehaald. Het stond haar zo enorm cute! En toevallig matchte het ook nog eens bij mijn Tankini haha!

Nou heeft Noé last van eczeem. Dat maakt zwemmen normaal niet echt prettig voor zo’n kleintje. Maar gek genoeg leek het wel juist of het zwemmen juist goed was voor haar huidje. Na het zwemmen (en goed insmeren) werden de plekken juist lichter en minder hevig. Gek toch? Maar wij zijn er enorm blij mee want ze heeft echt genoten van het zwemmen. Lekker ronddobberen!

Ook hebben we haar voor het eerst een paar hapjes fruitpotje gegeven. En oooooh wat vindt ze dat heerlijk zeg! Het is wel een beetje vroeg (volgens het consultatiebureau zouden we pas over 3 weken mogen beginnen met bijvoeden) maar ze bleef zo smakken en sabbelen op haar handjes als ze mijn neefje zag smikkelen dat we het gewoon maar hebben geprobeerd. De eerste hapjes waren een beetje gek voor haar, maar daarna kon ze geen genoeg krijgen!

Het park zelf is ook echt een aanrader voor gezinnen. Er is zo ontzettend veel te doen, en alle activiteiten zijn redelijk centraal. Midden in het park zit namelijk een groot complex waar je het zwembad vindt, de minigolf baan, speeltuinen, maar ook alle restaurantjes en winkeltjes. Daarnaast is er ook elke dag weer een animatie programma voor de kids. Wij hebben er niet echt veel aan gehad omdat de kleintjes nog te jong zijn, maar voor kinderen die iets ouder zijn is het zeker leuk om mee te doen aan alle activiteiten.

Het huisje was niet mega bijzonder, maar we hadden bijna alles wat we nodig hadden en een schoon bed. Helaas bleek Noé wel allergisch te zijn voor het beddengoed (of het wasmiddel wat er gebruikt is). Hierdoor hebben we zelf nog een fles neutral wasmiddel moeten kopen en alle lakens en pyjama’s moeten wassen zodat ze geen uitslag zou krijgen van ons of het beddengoed.

Rodelen!

Hoewel we alles hadden op het park zijn we toch ook even voor de mannen naar de Rodelbaan gegaan. Met een enorme rotvaard zoef je door het bos naar beneden nadat je eerst 250 meter de bergen in wordt getakeld. Het kost overigens geen drol (nog geen 3 euro per keer) maar het is wel geweldig als je van snelheid en avontuur houdt!

Even een flesje onderweg..

CenterParcs Houchsauerland ligt van ons huis op 3 uur rijden afstand. Dat valt dus echt wel mee. En toch lijkt het wel alsof je aan de andere kant van de wereld bent. Er is zo veel te doen en het is ook echt een prachtig gebied. Hoewel er nu geen sneeuw lag kan ik me ook erg goed voorstellen dat je hier superleuk kunt genieten van een sneeuwvakantie.

Ben jij weleens in deze regio op vakantie geweest?

Handtekening Jamey