Samen ziek op de bank

Van de een op andere dag werden wij in eens ziek. En niet zo’n beetje ook! Laat dit dan ook gelijk de eerste keer zijn dat ik ook werd aangestoken en met twee kleintjes thuis zat. Hoe dit ging en wat ik er van heb opgestoken lees je ik dit artikel. 

Ziek zijn is verschrikkelijk. Tenminste ik heb er een hekel aan. Ik moet altijd zo veel doen of heb afspraken staan op die momenten en het komt dan ook nooit uit. Helaas was het deze keer niet anders, behalve dat Noé dus ook ziek was en ik thuis zat met twee kindjes en zelf ook al niet fit was. Tijd om dus alles te laten vallen en alle kraambezoek af bellen. Ook had ik al een bestelling staan bij Kippie, maar dit heb ik toch laten doorgaan. Waarom vertel ik verder op in dit artikel. Dit keer begon het ziek zijn met Noé. Ze werd ’s nachts in eens wakker met hoge koorts en was bloed chagrijnig. Herkenbaar, want ik ben zelf ook niet te genieten als ik niet lekker ben. En daar begon te ellende dus mee.

Eerst Noé, en toen ik…

Omdat ze zo beroerd was mocht ze eventjes bij ons in bed kruipen. Maar uit ervaring blijkt dat ze dan helemaal niet meer wilt slapen. Na een half uurtje knuffelen besloot ik haar dus weer terug te leggen in haar eigen bedje met een warm flesje (soya) melk en een zetpil. Gelukkig viel ze vrijwel direct weer in slaap en konden we onze nacht weer vervolgen. Helaas was het voor mij toen al te laat. Ik kreeg die nacht last van mijn keel en werd de volgende ochtend wakker met, jawel, koorts! Ik ben natuurlijk nog herstellende van mijn bevalling (ik voel me over het algemeen kiplekker, maar mijn imuumsysteem is natuurlijk nog niet wat het was) en daardoor ben ik lekker snel vatbaar voor een griepje.

Samen ziek zijn

En hoe entertain je dan een peuter?

Zelf ziek, een baby op de arm die een regeldagje heeft en een peuter die energie te veel heeft en aandacht wilt. Hoe entertain je die?! Paw Patrol komt op een gegeven moment ook je neus uit. Dus we hebben er de Play-Doh maar bij gepakt. Maar zoals je van peuters kan verwachten is dit na 10 minuten niet meer interessant en beginnen de tranen weer over haar wangen te rollen. Niks is leuk, niets is goed. Dus tijd om weer wat andere trucks uit de doos te halen. We hebben inmiddels alle boekjes gelezen, tientallen kleurplaten ingekleurd en alle afleveringen van Paw Patrol wel gezien.

Kippie pan ziek

Geen zin om te koken

Koken is het laatste waar ik zin in heb als ik ziek ben. Vaak kom ik er dan wel van af met een soepje of iets anders simpels. Maar omdat wij hadden verwacht veel kraambezoek te krijgen op zaterdag had ik bij Kippie een heerlijke Kippie pan besteld. Voor feestjes of bijvoorbeeld wanneer er meerdere mensen blijven eten vind ik het zo makkelijk om een berg hapjes te bestellen. Dan hoef ik zelf alleen nog wat bami of nasi te maken en dan hebben we alsnog een heerlijke maar makkelijke maaltijd. Dit keer had ik de Kippie hapjespan met balletjes en saté besteld.

Kippie pan

Maar zoals ik al zei hadden wij verwacht veel bezoek te krijgen maar omdat we ziek waren hebben we toch besloten alles af te blazen. De kippie pan hebben we wel door laten gaan. En blij toe! Ik hoefde niet te koken en Bram heeft het even snel opgehaald. Een beetje rijst er bij en klaar is kees. Het was natuurlijk wel te veel, maar dat hebben we gewoon bewaard en de dag er na opgesmikkeld. En zoals je kan zien is Noé echt fan (zelfs als ze ziek is!).

Noé kippiepan

Gelukkig zijn Noè en ik weer aan de beterende hand. De koorts is al bijna weg en zelf heb ik voornamelijk alleen nog last van een rottige hoest. Manu is (tot nu toe) alles bespaard gebleven. Maar Bram is helaas nu de Sjaak. En zoals we allemaal weten is de mannen griep natuurlijk 100x erger (not). De ziekenboeg is dus nog open, maar hopelijk duurt het niet al te lang meer!

Hoe overleef jij de griep als iedereen in huis ziek is?