Wij zijn in verwachting van een tweede kindje!

Je leest het goed. Ik ben in verwachting van een 2e kindje! In dit artikel vertel ik je wat meer ins en outs, hoe ik mij nu voel en hoe ver ik nu in de zwangerschap ben.

Het is wat eerder dan verwacht, maar het is waar. Ik ben zwanger van een broertje of zusje voor Noé. Ik riep na de bevalling van Noé al direct NOOIT MEER! Maar van binnen kriebelt er toch altijd wel iets. Zeker wanneer er overal om mij heen weer kleine wondertjes geboren werden gingen die eierstokken als fanatieke rammelaars heen en weer. Maar ondanks dat ik intens blij ben voel ik mij ook een beetje angstig. Hoe gaat dat ooit goedkomen, twee kids en fulltime zzp’er? En kan ik wel net zo veel houden van de 2e? Of gaat Noé het wel leuk vinden? Dit zijn slechts een paar van de vragen die er in mijn hoofd rond begonnen te spoken toen ik de positieve test zag.

Wij zijn in verwachting van een tweede kindje!

Maar goed, laten we eerst even terug gaan naar het begin. Ik was namelijk al zeker een week bloed en bloed chagrijnig, had last van een misselijk gevoel en was gewoon niet mijzelf. Nou dacht ik eerst dat ik vast ongesteld zou moeten worden. Maar aangezien ik de pil met regelmaat vergat en ook nog niet echt een normale cyclus had wist ik helemaal niet eens wanneer ik ongesteld moest worden. Ik stond op een gegeven moment te grappen met mijn buurvrouw en vertelde haar hoe “vaag” ik mijzelf voelde. Waarop ze lachend antwoordde “je bent toch niet weer zwanger!?”. En daar schrok ik van. Dus ben ik gelijk naar de winkel gegaan voor een test.

En die test… was positief!

Toen ik die twee streepjes zag ging er echt van alles door mij heen. Zoals ik al vertelde was een van die dingen “gaat Noé dit wel leuk vinden?!”. Kan ik dit wel aan en kan ik wel van beide evenveel houden? Zo veel dingen die door je heen gaan en dat in een paar seconde tijd. En dan komt het moment dat ik de test aan Bram liet zien. Het enige wat ik zag was een smile van oor tot oor en de vraag “is het echt?!”. En dat maakte voor mij gelijk alles goed. Samen kunnen wij dit aan!

Wanneer jullie dit lezen ben ik inmiddels 11 weken zwanger. De eerste weken heb ik vooral veel last gehad van de misselijkheid. Niet alleen in de ochtend, maar écht de hele dag. En omdat we toen in Italië zaten en het er bloedje heet was vond ik dit best pittig. Inmiddels heb ik hier wat medicatie voor en gaat het gelukkig een stuk beter. Ook hebben we de termijn echo gehad en hebben we een spartelend kindje in mijn buik gezien. Toch weer heel speciaal hoor!

Ik zie dit tweede kindje als een groot avontuur. En ik hoop dan ook dat jullie het leuk vinden als ik jullie meeneem in mijn tweede zwangerschap. Zijn er dingen die je wilt weten? Laat je vragen gerust achter in de comments of stuur een DM op Instagram!