Goede make-up producten zorgen voor een mooie look. Maar wist je dat kwasten misschien nog wel belangrijker zijn? En goed hoeft niet per definitie duur te zijn, daar ben ik inmiddels wel achtergekomen. Vandaag laat ik jullie een super complete kwasten set zien die ook nog eens een leuk prijsje heeft! Lees je mee?

Cynthia van Miss Lipgloss heeft een hele tijd geleden een super handig artikel geschreven over hoe je goede kwasten kan herkennen. Ik heb de Ellore Femme kwasten set maar eens grondig geïnspecteerd aan de hand van het lijstje van Cynthia.

IMG_3190wit

Zet de kwast op de rug van je hand en druk er een beetje op. Veert de kwast mee? Zijn de haren stevig, maar niet té? Dan is het goed!

De haren van de Ellore Femme kwasten veren mooi mee. Ze veren mooi mee maar geven nog wel een beetje weerstand. Dus als ik Cynthia mag geloven scoren de kwasten hierop 10 punten!

IMG_3200wit

De zachtheid van de haren. Voelt het superzacht aan en prikt het niet? Score!

Ik moettoegeven dat de haren niet super zacht zijn. Toch prikken ze niet. Als ik de zachtheid vergelijk met mijn Real Techniques kwasten zijn deze toch wel iets grover. Ik zou de kwasten op basis van de zachtheid van de haren toch een 7 moeten geven.

IMG_3197

Trek even aan het houten of plastic stuk (de handle) van de kwast. Als ‘ie los zit of wiebelt is de kwaliteit niet zo best.

Nou dat is toch een hele makkelijke test! Ik ben dus gelijk aan alle kwasten gaan trekken en het zat allemaal kei goed vast. Geen gewiebel of losse handles! Score 10!

IMG_3202

Trek even aan de haren (zachtjes). Als er geen tot weinig haren uitvallen heb je een goede kwast te pakken.

Ik heb even een beetje zitten spelen met de kwasten en bij de blush kwast kwamen er 2 haartjes los. Bij de oogschaduw kwasten niet. Nou al met al denk ziet dat er tot zo ver prima uit. Ik ben wel benieuwd hoe de haren zullen blijven zitten als ik ze gewassen heb. Maar voor nu, een 8!

IMG_3196

Kijk even vanaf de bovenkant naar de kwast. Zitten de haren dicht op elkaar? Zie je dat er ontelbaar veel haren in de kwast zitten? Mooi. Dit verschilt overigens wel per kwast, een stippler kwast hoort bijvoorbeeld maar relatief weinig haren te hebben.

De haartjes zitten super mooi dicht op elkaar. Weer moet ik wel bekennen dat bij mijn RT kwasten er voor mijn gevoel meer haartjes op zitten maar toch, het is zeker een prima haar aantal op een kwast. Ik geef hier toch ook een 7 voor.

IMG_3193

Nou al met al ben ik dik tevreden met de Ellore Femme kwasten set. Het is een super complete set met een hele fijne hoes, heeft een hele mooie prijs en is kwalitatief prima! De Ellore Femme kwasten set is onder andere te koop bij fashionthings.nl en is nu in de aanbieding van €49,95 voor €24,95! Een super prijsje toch?

Wat vind jij van deze super kwasten set?

Nieuwehandtekening