Dat je van alles aan de buitenkant kan smeren om mooi te blijven/mooier te worden. Dat weten we allemaal wel. Maar kun je jezelf ook mooi eten? Oftewel, hoe werk je aan de binnenkant om de buitenkant te laten stralen?

shutterstock_318707438

Water

Een inkoppertje, want dit wist je natuurlijk al lang. Het is inmiddels achterhaald dat je 2 liter puur water op een dag moet drinken. Maar het is wel belangrijk dat je ongeveer 2 liter vocht per dag binnenkrijgt. Cola, koffie en appelsap is natuurlijk ook gewoon vocht, je lichaam maakt daarin geen onderscheid. Waarom je beter voor groene thee, of een bouillon kunt gaan, is omdat suiker en cafeïne je weer uitdrogen. Dan zou je dus eigenlijk meer moeten drinken.

Als je toch een glas water pakt, was je gezicht met ijskoud water, dit is weer geniaal voor de doorbloeding.

mooi _210587053

Vitamines

Er zijn ook veel vitamines die je kunt nemen, en je zo mooi te eten. Vitamine B12, vitamine C, Vitamine D, Vitamine E, en de omega’s doen wonderen voor je huid. Uiteraard zit dit ook in het eten, maar vaak niet zo veel als in een capsule. Daarom is het wel verstandig om er vitamines bij te slikken als je ergens een tekort hebt.

Zo zijn zuivelproducten goed voor het haar en de nagels, al het fruit voor een stralende huid, gaan de groentes met vitamine A de huidveroudering tegen, en wat dacht je bijvoorbeeld van de avocado? De avocado is heerlijk om te eten, helpt je aan een flinke dosis vitamines en gezonde vetten. Maar gooi de schil niet meteen weg!

mooi 412959040

De avocado

Gebruik de schil om je gezicht mee in te smeren, laat het een half uurtje trekken, en je hebt een geweldig zachte huid. Als je nou de helft van de avocado op eet, en de andere helft pureert met wat honing en ei, dan heb je een super voedend haarmasker. Pas wel op dat je het met koud water uitspoelt! Anders krijg je stukjes ei op je hoofd. Heel ranzig, en een gedoe om uit je haar te halen.

Heb je een hele droge of geïrriteerde huid? Dan is een masker van honing, avocado en een klein beetje yoghurt ook heel rustgevend. Dat is overigens ook heel lekker om samen te eten. Een beetje op je gezicht, en een beetje in je mond.

Wat eet jij om mooi te blijven?

Handtekening Jamey