Eerste hulp bij blaren

Heb je eindelijk leuke nieuwe schoenen gevonden, krijg je van die vervelende blaren tijdens het inlopen. Dat zo’n onschuldig blaasje soms zo zeer kan doen! Nu het voorjaar begint, beginnen ook de kriebels voor nieuwe voorjaarsschoenen weer. Hoog tijd om je daarom goed in te lezen, zodat je die leuke nieuwe schoenen zonder blaren kunt inlopen. In dit blog deel ik enkele tips met je, lees je mee?

Schaf goede kwaliteit schoenen aan

Misschien wel de belangrijkste tip: zorg voor een goede kwaliteit schoenen. Hoe leuk die goedkope schoentjes ook zijn, ze zullen ook een stuk sneller zeer doen dan een goede kwaliteit schoen. Zo ben ik bijvoorbeeld erg fan van schoenen van het merk Lilian. Lilian schoenen worden met de hand gemaakt en dat merk je aan de hoge kwaliteit en goede pasvorm. De laarzen in de collectie van Lilian hebben ook verschillende kuitmaten, waardoor er altijd een laars is die goed bij jouw voet en kuit past. Door de goede pasvorm, heb ik vrijwel geen last met het inlopen van de laarzen, top! Sowieso vind ik enkellaarsjes altijd ideaal. Met enkellaarzen heb ik altijd het gevoel dat mijn voet wat steviger in de schoen zit, in tegenstelling tot een instapper of sneaker. En daarnaast zijn enkellaarzen super makkelijk te combineren, ze passen praktisch onder iedere outfit!

Draag je nieuwe schoenen eerst op korte momenten of thuis

Voordat je een hele dag aan het werk gaat op je nieuwe schoenen, kun je ze het beste eerst even thuis of tijdens een korte afspraak inlopen. Zo kunnen je voeten wennen aan de nieuwe schoenen en kunnen ze langzaam al een beetje gaan vormen naar jouw voeten. Wil je ze toch graag langer aan? Neem dan een extra paar schoenen mee in je tas of auto. Zo kun je ze altijd snel wisselen, als het toch niet meer gaat. Geen plek voor extra schoenen? Zorg dan voor blarenpleisters in je tas.

Verzorg je voeten goed

Om minder snel last te krijgen van je voeten, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Smeer ze daarom regelmatig in met een verzorgende crème, of ga langs een pedicure voor een fijne behandeling. Hoe soepeler de huid, hoe minder je snel je last zult krijgen van pijnlijke plekken of eelt. Wat ook een handige tip is: smeer net voordat je je schoenen aandoet, wat deodorant of crème op plekken waar veel wrijving is. Dit vermindert wrijving en maakt de kans op blaren een stuk kleiner.

Draag dikke sokken

Om de schoenen gemakkelijk wat op te rekken, kun je dikke sokken dragen. Trek bijvoorbeeld thuis je nieuwe paar schoenen aan met je dikste sokken en loop even wat rondjes, zo wordt de schoen op een gemakkelijke manier wat opgerekt. En hierdoor kun jij ze daarna heerlijk dragen, zonder dat ze knellen! Om ze nog meer op te rekken, kun je tijdens het dragen van de schoenen met dikke sokken, de knelpunten verwarmen met een föhn. Door de warmte gaat het materiaal uitzetten, waardoor je schoenen ruimer zitten.

Wat is jouw beste tip tegen blaren?

Eerste hulp bij blaren