Een warm interieur creëer je zo!

Tegenwoordig zien we veel lichte kleuren als het om interieur gaat, bijvoorbeeld wit en beige. Maar in dit blog gaan we eens een ander soort interieur bekijken, namelijk met warme kleuren zoals bruin en zand. Wij geven je een aantal tips hoe jij een warm interieur creëert, lees je mee?

Houten meubels

Hout staat met stipt op 1 als het gaat om een warme uitstraling. Maar eigenlijk alle natuur producten wel! Hout kun je gemakkelijk verwerken in je meubels, zoals in een eettafel of dressoir. Een mooie en stoere houtsoort is mangohout, hout afkomstig van de mangoboom. Mangohout heeft een warme kleur met afwijkingen in het hout, wat het juist een stoer effect geeft. Kijk bijvoorbeeld eens naar een mangohout dressoir, een echte eyecatcher voor in je interieur! Of wat dacht je van een tv-meubel of kast van mangohout? Super gaaf!

En even een extra tipje van mij. Wanneer je jonge kinderen hebt, wil je natuurlijk wel graag zorgen voor extra veiligheid. Want die grijpgrage handjes trekken maar al te graag de lades open van jouw nieuwe dressoir. Wij zijn fan van het Praxis SecuCare Junior magneetslot, deze hebben wij op alle kastdeurtjes zitten. Deze zie je namelijk niet aan de buitenkant, waardoor het geen afbreuk doet aan jullie nieuwe kast, ideaal!

Warme kleur op de muur

Wanneer je geen nieuwe meubels aan wilt schaffen, kun je er ook voor kiezen om een muur te schilderen in een warme kleur. Ook dit geeft direct een warme uitstraling aan je interieur. Kleuren die hier goed bij passen zijn onder andere: rood, oranje, geel (bijvoorbeeld oker), taupe, bruin en donker zand. Liever toch wat lichtere kleuren? Ga dan voor crème of beige. Als je het daarnaast combineert met decoratieve items die passen bij je trend kleur zorg je gelijk voor een warm gevoel.

Kaarsen en verlichting

En decoratie moeten we natuurlijk ook niet vergeten! Zeker in het najaar is het fijn om warmte in huis te brengen, een extra goede reden om te gaan shoppen. Kies voor mooie kaarsen, windlichten en kleine theelichtjes en verdeel deze over je woning. Ook verlichting is belangrijk! Investeer bijvoorbeeld in een mooie vloerlamp of hanglamp boven de eettafel. Nu het al rond 17:00 donker wordt, gaan de kaarsen en lampen eerder aan. Des te leuker wanneer deze net nieuw zijn en helemaal passen bij je interieur. Shop ze!

Hoe creëer jij een warm interieur? Of ben jij meer van het Scandinavische interieur?

Een warm interieur creëer je zo!