Het is natuurlijk heerlijk om op vakantie te gaan naar een tropisch oord maar er is ook genoeg leuks te doen in eigen land. Je kunt op vakantie gaan in eigen land maar je kunt er ook voor kiezen om gewoon lekker thuis te blijven. Vandaag deel ik deze voordelen met jou en na het lezen van deze blog is het ineens niet meer vervelend dat je lekker in eigen land blijft.

Je kunt lekker Nederlands blijven praten

Op vakantie kun je optimaal genieten van andere culturen maar soms kan het ook een nadeel zijn, want meestal kun je de taal niet 100% verstaan. Als je in een restaurant bent, weet je niet precies wat je hebt besteld en soms is het vakantiehuisje toch net anders dan Google Translate heeft vertaald. Daarom is het heerlijk om op vakantie te gaan in eigen land, je kunt gewoon lekker Nederlands blijven spreken.

Vakantie in eigen land, geen lange autoritten

Soms lijkt het misschien ver om naar Groningen te rijden maar naar Spanje of Italië is het toch een stuk verder. Zeker met kinderen is het heerlijk om gewoon in eigen land op vakantie te gaan zodat er geen lange autoritten aan te pas hoeven komen. Je bent gemakkelijk binnen 3 uur op plaats van bestemming en de vakantie kan beginnen.

Nederland heeft prachtige regio’s

Het is niet altijd goed te zien als je zelf in een land woont maar Nederland heeft prachtige regio’s. Je kunt denken aan een vakantiepark Limburg waar de glooiende heuvels meteen een vakantiegevoel geven of aan de hertjes op de Veluwe. Maar er is veel meer moois te ontdekken in Nederland zoals de Waddeneilanden, Zeeland en de Biesbosch. Eigenlijk kan ik een nog langere lijst maken maar kijk anders eens bij Parkvakanties voor meer inspiratie.

Heb jij ook al eens vakantie in eigen lang gehouden?