Een traplift kiezen is niet altijd een simpele taak! Er zijn veel verschillende bedrijven die trapliften aanbieden, en er komen veel verschillende termen en vakjargon op je af. Dat kan vervelend zijn, omdat het doel uiteindelijk is om een traplift te vinden die voldoet aan al jouw eisen en wensen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en oplossingen voor de problemen waar je al snel tegenaan loopt als je een traplift gaat kiezen. Wij laten graag een paar van deze situaties zien.

Smalle trappen

Als je thuis een erg smalle trap hebt, kan dit ervoor zorgen dat de traplift in de weg komt te staan. Niet alleen is dit vervelend voor huisgenoten, het kan er ook voor zorgen dat de situatie in het huis minder veilig wordt! In het geval van een smalle trap wordt er altijd eerst met een expert gekeken naar wat de mogelijkheden zijn. In de meeste gevallen is er een oplossing te vinden, meestal in de vorm van dunnere rails, of een parkeerbocht. Voor vrijwel elke trap is er een passende oplossing te vinden, ook als deze even wat extra moeite vereist.

Uiterlijk van het huis

Een traplift laten plaatsen zal altijd invloed hebben op het uiterlijk van de trap. Wel heb je zelf voor een deel in de hand hoe de traplift er uit komt te zien. In overleg met de monteur en het bedrijf waar je de traplift aanschaft, is het over het algemeen mogelijk om bepaalde aanpassingen aan de traplift te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur van de stoel, of in bijzondere gevallen zelfs de kleur van de rails. Een fijne samenwerking met het bedrijf waar de traplift wordt aangeschaft staat natuurlijk voorop!

Zo voordelig mogelijk

De prijs van een traplift kan soms best even schrikken zijn. Gelukkig zijn er veel manieren om de kosten zo veel mogelijk in te perken. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een simpele traplift, zonder al te veel extra constructies. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een traplift tweedehands aan te schaffen! Daar schieten je wenkbrauwen misschien even omhoog, maar een gebruikte traplift is helemaal veilig: elke gebruikte traplift moet aan strenge eisen voldoen voordat deze opnieuw verkocht mag worden. Ook een al bestaand railsysteem kan aan een nieuwe trap worden aangepast. Ideaal dus, en nog milieubewust ook.

Tijdelijk gebruik

Overweeg ook de kosten van een traplift kopen in tegenstelling tot de kosten van een traplift huren. Als de traplift, maar voor tijdelijk gebruik bedoeld is, of je binnenkort een andere woonsituatie krijgt, dan kan dit een ideale tijdelijke oplossing zijn. Nadat de traplift niet meer nodig is, kan deze onmiddellijk gedemonteerd worden, en ziet de trap er weer als vanouds uit. Je zit op deze manier nergens aan vast, en houdt zelf de regie.