Bij de zomer denken de heren onder ons vaak meteen aan T-shirts, gemakkelijk en luchtig. Toch is een overhemd in de zomer ook erg draagbaar, mits je op een aantal dingetjes let. Het kan natuurlijk zijn dat je een bepaalde gelegenheid hebt, waarbij je gekleed voor de dag moet komen, dan is een net overhemd onmisbaar. In dit artikel lees je enkele handige tips waar je op kunt letten bij het dragen van een overhemd in de zomer.

Kies de juiste kleur

Zoals de meesten wellicht wel weten, trekken donkere kleuren warmte aan. Kies daarom altijd voor een lichte kleur, dit biedt meer verkoeling doordat deze kleuren de warmte afstoten. Denk daarbij aan wit, crème of lichtblauw. Toch liever wat meer kleur in je outfit? Bekijk dan de mogelijkheden van overhemden met een printje, zo heb je toch wat kleur!

overhemd

Weg met de zweetvlekken!

Naast dat het belangrijk is om voor een lichte kleur te kiezen, is een ademende stof ook van groot belang. Kies voor een natuurlijke, lichte stof zoals 100% katoen. Dit heeft tevens een vocht opnemend vermogen, waardoor je minder snel zweetvlekken krijgt. Perfect voor tijdens het warme weer! Persoonlijk vind mijn vriend de Seidensticker overhemden erg fijn. Deze zijn dun, zitten erg fijn en hij zweet er niet in!

Korte mouwen

Naast een overhemd met lange mouwen, zijn er ook overhemden met korte mouwen verkrijgbaar. Ideaal wanneer je in de zomer toch netjes gekleed wil zijn, maar geen lange mouwen wil. Draag je toch liever een langere mouw? Dan kun je de mouw ook oprollen bij hitte, waardoor deze toch wat verkoeling biedt. Daarnaast staat dit ook ontzettend leuk!

De goede maat

De laatste tip, maar misschien wel een van de meeste belangrijke: zorg dat je de juiste maat draagt! Wanneer een overhemd te strak zit, kan dit ook snel lijden naar problemen zoals zweten en dat wil je juist niet. Laat je daarom goed adviseren bij een overhemden specialist en eventueel opmeten, zodat je zeker weet dat je de juiste maat aanschaft.

Heb jij nog goede tips voor heren in de zomer?

Handtekening Jamey