Ruimtes indelen is altijd lastig, vaak breek je je hersens erover wanneer je ergens gaat wonen. Maar je kunt soms ook een ruimte helemaal opnieuw inrichten en zo veel meer gebruik maken van de ruimte. Made.com heeft hier de perfecte tool voor ontwikkeld. Ik vertel je er graag meer over!

Zo hebben wij een hele kleine badkamer maar met een make-over kun je daar veel meer mee doen. Iedereen heeft wel zo’n ruimte in huis, waar met wat aanpassingen in super veel uitkomt. Zoals je op de slider kunt zien, kom je af en toe in een ruimte terecht en denk je, dit gaat nooit passen. Maar met wat small space hacks kun je zoveel meer uit je ruimte halen.

Opbergruimte tot het plafond

Vaak wordt er maar tot een hoogte van ongeveer 1.80 gebruik gemaakt van de ruimte. Maar waarom zou je de opbergruimte niet doortrekken tot het plafond? Zo kun je veel meer opbergen en is het enige wat je nodig hebt een krukje. Persoonlijk kies ik er dan voor om de spullen die ik niet regelmatig gebruik bovenin te leggen, dan hoef ik niet heel vaak op het krukje te klimmen.

Een uitklapbare tafel

Een ruimte waarin je eigenlijk een tafel wilt plaatsen? Kies voor een uitklapbare tafel. Je kunt hem overdag naar beneden klappen en ’s avonds tijdens het eten kun je hem gebruiken. Zo kun je overdag met jouw kinderen gewoon in de kleine ruimte spelen en hoef je de tafel niet steeds te verplaatsen. Een uitklapbare tafel kan ook een handige oplossing zijn om een werkplek in huis te creëren.

Maak gebruik van licht en spiegels

De lichtval in ieder huis is natuurlijk anders, zo heb ik drie enorm grote ramen in de woonkamer en heb ik daardoor altijd voldoende licht. Maar in de keuken valt dit enorm tegen. Daardoor maak ik daar meer gebruik van lampen en spiegels. Spiegels zorgen ervoor dat de ruimte groter oogt en de verlichting zorgt voor een open ruimtelijke blik.

Gebruik alle hoeken van de ruimte

Hoewel het soms moeilijk is, is het verstandig om alle hoeken en plekken in een ruimte te gebruiken. Een dode hoek heeft geen voordeel en maakt alleen maar dat de ruimte kleiner lijkt. Daarom vind ik het heerlijk om op deze plekken een plant of andere accessoire neer te zetten. Je kunt er natuurlijk ook een functie aangeven zoals een werkplek of iets dergelijks.

Hoe zorgt jij ervoor dat een kleine ruimte groter lijkt?