Ik heb altijd kleinere auto’s gehad. Puur omdat die goedkoper zijn, prima rijden en lekker makkelijk te parkeren zijn. Maar sinds een paar maanden heb ik een grote auto en trust me im never going small again!

Kosten besparen

Een kleine auto heeft zo zijn voordelen. Vooral het makkelijk kunnen parkeren was voor mij echt een plus. Ik ben namelijk niet een mega goede coureur en vooral bij het file parkeren laat ik regelmatig wat steekjes vallen. En wat dacht je van de maandelijkse kosten? De verzekering voor een Ford Ka of een Peugeot 208 (ja ik heb beide gehad!) zijn een stuk voordeliger dan wanneer je een grote SUV rijdt. En wat dacht je van de wegenbelasting? Die word onder andere berekend op basis van het gewicht van je auto.

Toch is het kosten besparen niet het enige voordeel. Ik ben zelf namelijk niet te kleinste meid. En wanneer ik in een kleine auto stap zoals mijn oude geliefde Ford Ka voelde het soms net of ik dubbel gevouwen zat.

Comfort

Een leuk voordeel van mijn beroep als blogger is dat er ontzettend veel leuke events zijn. Zo mocht ik onlangs naar België voor het Olvarit oogstfeest. Het was echt geweldig leuk, maar wel gelijk 2 uur heen en 2 uur terugrijden. Een beetje comfort is dan wel gewenst. Op dit moment rijd ik een SUV, namelijk de Hyundai IX35. Lekker ruim en comfortabele stoelen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat de Peugeot 3008 die ik tijdens onze roadtrip mee had nog 10x fijner was. Maar goed, dit was dan ook een automaat (iets waar ik vroeger altijd bang voor was maar nu eigenlijk niet meer anders zou willen). En wat dacht je van alle luxe snufjes die er in de 3008 zitten? Zoals de stoelmassage (echt OMG!), de super fancy cockpit en het super fijne kleine sportstuur.

Ruimtegebrek met een kleintje

Ik zou liegen als ik zeg dat een kindje geen zooi met zich mee brengt. Denk maar eens aan alles wat er mee moet wanneer je even een middagje de stad in gaat om te winkelen. De kinderwagen, een autostoeltje, de luiertas. Nou heb ik het geluk gehad dat ik mijn CYBEX Cloud Q autostoel ook gebruik als stoel voor op de kinderwagen. En wanneer Noé sliep kon ik hem in de ligstand zetten. Maar wanneer je dat niet hebt komt er ook nog een extra stoeltje voor de kinderwagen bij.

Maar zoals jullie wel hebben gezien groeit Noé lekker door en is daardoor toch wel echt toe aan een andere autostoel. Van Cybex mochten we dan ook de Cybex Sirona uitproberen. Wat een top autostoel was dit tijdens de vakantie. Wat ik vooral ideaal vond was dat je de stoel 360 graden kan draaien wat het heel makkelijk maakt met in en uitstappen. Ook de magneetjes aan de zijkant zijn heel slim bedacht. Zo kan je de riempjes aan de kant houden tijdens het instappen. En tijdens een lange rit kan je de autostoel ook zo in de ligstand zetten waardoor je kleintje lekker kan slapen. Ik ben echt helemaal verliefd (en Noé ook haha).

Moet je dan echt gelijk over naar een SUV? Nee, ik ben gewoon een beetje goed in overdrijven. Maar omdat we veel reizen en ook vaak veel zooi mee hebben is een grote auto gewoon echt ideaal. Daarnaast gaat Milo ook vaak mee en dat betekend dat er nog meer ruimte in beslag genomen wordt. Mijn vorige auto, de Peugeot 208 was in principe prima geweest. Maar het was dan wel altijd even passen en meten gebleven. En dat vind ik gewoon echt te veel gedoe.

Dit waren voor mij de belangrijkste redenen om een grotere auto aan te schaffen. En ik heb er nog geen enkele dag spijt van gehad! Gaat jouw voorkeur uit naar een kleine of grote auto?

Een kleine auto? Nooit meer!