Vorig jaar december kregen wij de sleutel van ons nieuwe huis. Alles is inmiddels opgeknapt maar toch konden we maar niet beslissen wat we wouden doen met de keuken achterwand. Vandaag wil ik jullie graag vertellen wat we uiteindelijk hebben gedaan. Lees je mee?

Een achterwand in de keuken kan je niet onbehandeld laten. Je hebt te maken met vocht, etensresten en verkleuring door het koken. Een goede basis is dus best belangrijk. En gezien wij in een nieuwbouw woning zitten hebben wij ook extra last nog van vocht. Gelukkig hebben we eerst wat advies ingewonnen over vochtwerende verf en vochtbestrijding.

shutterstock_471259226

We hebben natuurlijk de meest traditionele muur opties bekeken. Denk hierbij aan tegeltjes, plexiglas platen en noem maar op. De plexiglas plaat leek ons de mooiste optie. Helaas is dit zo enorm duur om op maat te laten maken. Omdat onze keuken muur 4 meter lang is zou ons dit bijna €600 kosten! En tegels vonden we een beetje ouderwets.

shutterstock_208426840

Toen kwam mijn moeder met het briljante idee om het te laten schilderen met speciale verf die afwasbaar is. Aangezien ik niet een hele goede kok ben is dat wel erg handig. Sinds ik bezig ben met het PowerSlim dieet sta ik echt veel meer in de keuken en ben daarom ook wel erg bezig met wat de beste oplossing is voor onze keuken muur. En een schilder vinden om die wand mooi te schilderen is gelukkig niet zo moeilijk. Zo gezegd, zo gedaan. En binnen een paar een hadden we een prachtig witte muur, wat precies bij de rest van de muren paste die ook nog eens afwasbaar is!

shutterstock_282150482

Nou zou je denken dat dit heel erg duur zou zijn, gelukkig ben je hier voor €100 klaar mee. Het enige wat je nodig hebt is een speciale voorstrijk en de afwasbare verf. Ik heb hier Flexa verf voor gekocht bij de Praxis. Maar er zijn nog veel meer soorten verf merken die afwasbare verf aanbieden. En mocht je liever een kleurtje willen kan dit ook! Wij twijfelde tussen wit en grijs, maar omdat wij van een heel wit interieur houden hebben we gekozen voor een witte verf die perfect overloopt in de rest van de muren.

Ik ben erg benieuwd, hoe hebben jullie de keuken muur mooi passend gemaakt bij jullie interieur?

Handtekening Jamey