Nog maar twee weken en dan ga ik samen met Judith van PinkPress een weekje genieten van al het moois dat Griekenland te bieden heeft. Even er uit voor de kleine er is, en wat is er dan leuker dan samen met een vriendin Griekenland ontdekken! Benieuwd wat we allemaal mogen gaan doen? Lees dan snel verder.

In samenwerking met ILoveGriekenland.nl mag ik samen met Judith 3 prachtige plaatsen in Griekenland gaan bezoeken om hier uitgebreid verslag over te doen zowel aan jullie als aan de lezers van ILoveGriekenland.nl. We gaan onze reis op 1 september beginnen in Athene om vervolgens een binnenlandse vlucht te nemen naar Kalamata. Vervolgens zullen we afreizen naar Methoni en eindigen we weer in Athene. Klinkt als een flinke reis maar we zijn maar een weekje weg hoor!

Kalamata

Kalamata ligt in het zuiden van Messinia, dit ligt weer aan de Golf van Messini. Hoewel de stad het zwaar gehad heeft door een aardbeving is inmiddels alles weer opgebouwd en bruist er volgens vele blogs weer vol op leven. Kalamata staat onder andere bekend om hun handels- en jachthaven. Verder zijn er ook tal van mooie bezienswaardigheden zoals de Metropolis Ypapanti kerk en kun je er schijnbaar ook heel leuk winkelen.

Methoni

Methoni ligt iets verder in het zuidwesten aan de Golf van Messini. Als ik de verhalen mag geloven zullen we hier vooral veel cultuur kunnen gaan snuiven. Er staat namelijk een heel mooi kasteel op een schiereiland die zeker een bezoekje waard is. Verder word Methoni ook wel omschreven als een heel mooi pittoresk en traditioneel Grieks dorpje. Je kunt je wel voorstellen dat we niet kunnen wachten om mooie plaatjes te gaan schieten!

Verder zijn wij ook te vinden in Athene. Maar helaas zijn we hier eigenlijk alleen voor onze overstap. We zullen ’s avonds in Athene aankomen en ’s morgens weer op het vliegveld zitten voor onze volgende vlucht. Maar volg ons zeker op Instagram want mochten we tijd hebben zullen we daar ook zeker wat leuke dingen laten zien!

Ben jij al eens geweest in Kalamata, Methoni of Athene, en heb je nog wat leuke tips voor ons? Laat ze dan zeker achter in de comments!
Handtekening Jamey