Er wordt vaak gezegd dat echte schoonheid van binnen zit. Natuurlijk is dat helemaal waar, maar dit betekent niet dat het uiterlijk onbelangrijk is. Hoewel je met make-up veel kunt verbloemen, is het vooral een gezonde levensstijl die ervoor zorgt dat je er fris en fruitig uitziet. Zelfs op oudere leeftijd kun je er nog steeds fit en vitaal uitzien? Hoe je dat aanpakt? Lees hier 5 praktische tips die je daarbij kunnen helpen.

shutterstock_291041570

Voldoende bewegen

Een gezonde levensstijl heeft alles te maken met voldoende beweging. Overgewicht is de laatste jaren alleen maar toegenomen en vergroot de kans op allerlei chronische aandoeningen. Matig intensieve beweging is daarom voldoende om gezond te blijven. Huishoudelijke klusjes leveren hier vaak al een belangrijke bijdrage aan. Een andere manier om voldoende te bewegen, is door je bezig te houden met krachttraining. Spiermassa neemt daardoor toe en heeft een positief effect op een gezonde levensstijl. Wandelen, fietsen, hardlopen of zwemmen, is altijd gezond! Wanneer je net begint met sporten is het belangrijk rustig aan te beginnen. Toch last van een blessure? Denk dan is aan onze vrienden van Fysio-Amersfoort.com

shutterstock_374635276

Gezond eten

Gezonde voeding is een belangrijke ingrediënt voor een gezonde levensstijl. Je lichaam wordt daardoor voorzien van de juiste bouw- en voedingsstoffen. Bewerkt voedsel of junkfood zorgt ervoor dat je organen, hersenen en spieren niet de juiste bouw- en voedingsstoffen binnenkrijgen. Dit vergroot de kans op bijvoorbeeld depressies en overgewicht. Zorg er daarom voor dat je altijd voldoende eiwitten, vitamines, koolhydraten, mineralen en vezels tot je neemt. Zelf ben ik heel erg bezig met mijn voeding door het PowerSlim dieet wat ik volg. Inmiddels ben ik al 11 kilo afgevallen door alleen al goed en gezond te eten!

shutterstock_155071967

Vermijd stress

Teveel stress is slecht voor zowel je innerlijk als uiterlijk. Daarom doe je er goed aan stress zoveel mogelijk te vermijden. Soms is het onmogelijk om stress uit de weg te gaan en is het belangrijk dat je er te allen tijde adequaat op reageert. Volg bijvoorbeeld een (online) cursus hoe je het beste kunt omgaan met stress of volg een training mindfulness of yoga. Daarmee investeer je optimaal in een gezonde levensstijl.

Geniet!

In het verloop van stress vermijden, is het goed om aan te halen dat genieten net zo belangrijk is. Veel mensen vergeten vaak te genieten in het leven. Het leven is te kort om het niet te vieren. Maak lol in je leven (daarmee verbrand je tegelijkertijd calorieën!), ga gezellig naar de film of het theater, boek een ontspannende vakantie en geniet met volle teugen van al het goede dat tot je komt.

shutterstock_280658234

Stel doelen voor jezelf

Gezond zijn en blijven is vaak een hele kunst. Het kan daarom helpen om jezelf een aantal doelen te stellen. Je bereikt namelijk weinig in het leven als je geen duidelijke en concrete doelen hebt. Af en toe heb je een schop onder je kont nodig of iemand die je eraan herinnert om gezond te leven. Schakel daarom je vrienden en familie in om jou voortdurend te herinneren aan de doelen jij jezelf hebt gesteld voor een gezonde levensstijl.

Wat doe jij om een gezonde levensstijl te behouden?

 Handtekening Jamey