Veel mensen dromen er over: een mooie, ruime master bedroom op zolder met een ensuite badkamer. Dit hoeft niet alleen bij dromen te blijven, want het is zeker mogelijk om dit zelf uit te voeren. Lees in dit artikel drie tips die je helpen bij het plaatsen van een badkamer op zolder.
Creëer extra ruimte

Een zolder heeft vaak loze ruimtes door het schuine dak. Het is zonde als je de ruimte in dit speciale plekje van het huis niet optimaal gebruikt. Een dakkapel is een ideale manier om meer ruimte te creëren op zolder. Ook zorgt een dakkapel voor extra lichtinval, iets wat op veel zolders schaars is. Goede lichtinval zorgt weer dat de kamer er ruimtelijker gaat uitzien. Besparen op de dakkapel kosten doe je door het bad of de wc onder een schuine wand te zetten, zodat je de loze ruimte toch nog gebruikt. Als je geen dakkapel wilt, is het slim om wel een dakraam te overwegen, zodat ventilatie mogelijk is en er toch nog daglicht binnenkomt.

Denk aan de leidingen en waterdruk

Niet ieder huis heeft de waterleidingen tot op zolder aangelegd. Als je van plan bent om een badkamer op zolder te plaatsen, is het belangrijk dat de mogelijkheid er is om de leidingen te verleggen. Houd er rekening mee dat de waterdruk lager is als je hoger in het huis zit. Zo heeft een regendouche of duo douche weer hele andere eisen qua waterdruk dan een normale douche. Mocht de waterdruk niet hoog genoeg zijn voor jouw gewenste douche, biedt het plaatsen van pomp om de waterdruk te verhogen uitkomst.

Geef vocht geen kans

De badkamer is een vochtige plek. Je wilt niet dat dit vocht zich ontwikkelt tot schimmel, zeker niet als je een ensuite badkamer hebt. Installeer daarom een goed ventilatiesysteem op zolder. Denk ook goed aan de ondergrond, want sommige soorten laminaat nemen vocht op, waardoor de vloer scheef trekt en er schimmel in ontstaat. Tegels zijn wat dat betreft de beste optie voor een ensuite badkamer. Als je geen zin hebt om dit zelf naar boven te slepen en te leggen, is het mogelijk hier een bedrijf voor in te huren. Van plan om in nog meer kamers tegels te leggen? Maak hier één groot project van om de kosten van de tegelzetter zo laag mogelijk te houden.