Wie mij een beetje kent weet dat ik enorm overgevoelig voor pollen en stof ben. Helaas heeft ons kleine meisje dit ook geërfd. Daarom zijn we op zoek gegaan naar oplossingen. Benieuwd wat we allemaal hebben gevonden?

Dyson Pure Cool Link – weg met die pollen!

Een tijdje geleden ben ik samen met Bram op onderzoek uit gegaan. We hadden al eens gehoord over ventilatoren die de lucht zouden zuiveren. Maar om nou gelijk zo’n enorme smak geld uit te geven zonder te weten of het daadwerkelijk zou werken voor mij en Noé, nee dat vond ik wat ver gaan. Tot mijn genoegen ontving ik niet heel lang daarna van Dyson de nieuwe Pure Cool tafel luchtreinigingsventilator om uit te proberen. En laat het nou net zijn dat deze ook de lucht helemaal zuivert van pollen en huidschilvers van dieren!

Op de dag van uitpakken sloeg het weer helemaal om. De zon scheen vol op en alle bloemen en bomen ontplofte. De perfecte tijd dus om de Dyson Pure Cool Link uit te proberen! Het apparaat was van uit de doos bijna klaar voor gebruik. Alleen nog even de filters erin klikken, stekker in het stopcontact en gaan met die banaan!

De Dyson Pure Cool Link is uitgerust met een LCD scherm waardoor je op het schermpje kan zien wat het apparaat aan het doen is. Maar wat nog veel leuker is, is de Dyson Link App. Hiermee kun je dagelijks en wekelijkse rapportages bekijken. Zo kun je zien hoe de luchtkwaliteit is (zitten er veel pollen in de lucht? Of juist gassen die niet in huis horen?).

Daarnaast kun je de ventilator ook bedienen met de app (of met de bijgeleverde afstandsbediening). Ben je net als mij en vergeet je dingen aan te zetten? Dan kun je ook met de automatische reinigingsfunctie werken. En voor de avond hebben ze ook gedacht aan een sleep stand zodat hij niet al te veel lawaai maakt en je rustig door kunt slapen. De Dyson controleert dan zelf de lucht en schakelt in wanneer nodig. Overigens nog een heeeeeele fijne bijkomstigheid is dat de luchtreiniger ook als ventilator functioneert! Super voor de warme dagen dus!

Extra luxe, een schoonmaakster

Een ander dingetje waar we voor gekozen hebben is een schoonmaakster. Ik werk fulltime aan mijn blogs, ben ook regelmatig weg, en ook Bram werkt fulltime. Wanneer we dan lekker vrije tijd hebben willen we hier ook zo veel mogelijk van genieten met Noé en Milo. Maar zoals je je kunt voorstellen zorgen huisdieren voor haren, zand en nog meer stof. En gezien Noé en ik hier overgevoelig voor zijn is het belangrijk dat we het huis zo goed mogelijk schoonhouden. Vandaar dat er elke twee weken iemand langs komt om het hele huis grondig te poetsen. De rest van de tijd hou ik het tussendoor zelf bij. Zolang ik dat red scheelt het in ieder geval weer iets in de kosten want een schoonmaakster is niet heel goedkoop, maar wel een mega fijne luxe!

Stofzuigen met de Dyson V8

Zoals ik al zei hou ik het huis zelf ook bij. Om nou elke tien minuten opnieuw te stofzuigen (ja echt, Milo verhaart als een malle) zie ik niet zo zitten. Daarom pak ik vaak de Dyson V8 ’s morgens er even bij en ook nog een keer als ik zin heb in de avond. Het is zo’n fijn en handzaam ding. En doordat er een borstel speciaal voor dieren haren bij zit zuig ik die haren van Milo veel makkelijker op.

Een stof en pollen vrij huis is voor ons nu echt een must. Heb jij nog tips die hier aan bijdragen? Laat het dan weten in de comments!