De badkamer is een belangrijke plek in huis. Een plek waar je moet kunnen ontspannen en welke voorzien moet zijn van alle gemakken. Wij willen graag in de toekomst onze badkamer verbouwen, dus ik vind het maar al te leuk om inspiratie op te doen. In dit blog deel ik graag drie verschillende stijlen voor een nieuwe badkamer met je, zodat jij ook jij alvast inspiratie op kunt doen. Lees je mee?

Betonlook badkamer

Een betonlook badkamer is een echte trend op dit moment. Betonlook geeft een stoere uitstraling aan je badkamer. Er zijn verschillende manieren om een betonlook te creëren in je badkamer. Zo kun je kiezen voor een voeg loze badkamer, waarbij de wanden en vloer gestuct worden. Dit is daarnaast ook onderhoudsvriendelijk, want dit scheelt een hoop schoonmaakwerk! Toch liever tegels? Dan kun je kiezen voor tegels met de kleur en structuur van beton. De rest van de badkamer maak je af met mooie meubels. Hierbij kun je ook kiezen om nog wat warme tinten toe te voegen aan je betonlook badkamer voor wat extra sfeer. Meer inspiratie op doen over betonlook badkamers? Kijk dan eens naar deze betonlook badkamers.

Landelijke badkamer

Wanneer je een wat ouder huis hebt, kan het erg mooi zijn om voor een landelijk/klassieke badkamer te kiezen. Hierbij kun je denken aan warme en lichte kleuren, het gebruik van marmer-, print- of zeshoek tegels en het gebruik van kleine details zoals klassieke handgreepjes. Of wat dacht je van een bad op pootjes en mooie sierlijke kranen? Zelf vind ik deze stijl altijd prachtig, maar het moet wel goed bij je woning passen. In een nieuwbouwhuis, zou ik bijvoorbeeld eerder kiezen voor een betonlook of moderne badkamer, terwijl ik in een boerderij of jaren 30-woning eerder voor een landelijk ontwerp zou gaan.

Moderne design badkamer

Ben je bezig met een nieuwbouw huis? Of ben je wellicht een oud huis helemaal aan het opknappen? Dan kan een moderne designbadkamer goed passen. Een moderne badkamer is strak en rustig qua inrichting. Kleuren zoals wit, grijs en taupe zien we veel op de tegels. Als meubilair wordt er vaak gekozen voor een wit bad, een douchecabine met glazen wanden en een dubbele wastafel. Een rustige uitstraling, maar wel van alle gemakken voorzien. Wil je net wat extra’s geven aan je badkamer of badderen leuk maken met je kindje? Kies dan voor designmeubelen en luxe uitvoeringen, zoals een lekker bubbelbad of stoomcabine. Zo heb jij thuis jouw eigen spa! Heerlijk toch?

Badkamer verbouwen?

Wanneer je je stijl hebt bepaald, kun je op pad gaan! Zorg dat je een goed beeld hebt van het budget wat je wilt besteden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het is aan te raden om verschillende sanitair winkels te bezoeken en je goed te laten adviseren. Zo wordt de ruimte optimaal benut en is jouw droombadkamer voorzien van alles wat jij graag wilt. Of je nu gaat voor een betloonlook, landelijke of moderne badkamer: zolang jij er maar blij mee bent!

Wat voor stijl badkamer zou jij kiezen?

Drie verschillende stijlen badkamers