Wanneer er een vriendin, familielid of kennis zwanger is, volgt er meestal ook een babyshower en/of kraambezoek. Ik vind het zelf altijd heel leuk om dan een cadeautje te shoppen voor de baby, maar ik kan mij voorstellen dat je het misschien lastig vindt. Daarom deel ik in dit blog graag wat leuke tips met je!

Kinderkleding

De meeste vrouwen vinden het heel leuk om kinderkleding te shoppen of krijgen. Het is dan ook altijd een perfect cadeautje om te geven tijdens een babyshower of kraambezoek. Een aantal tips voor het shoppen van een leuk setje:

  • Koop een grotere maat. De ouders hebben vaak zelf al de kleinste maatjes geshopt, koop daarom maat 62 of 68.
  • Houd rekening met het seizoen. Geef je een grotere maat, reken dan even door wat voor weer het is. Het is zonde als je een zomersetje geeft, wanneer de baby in de winter maat 68 heeft.
  • Probeer de stijl van de ouders te achterhalen. Houden ze van effen, of juist print? Van felle kleuren, of liever natuurtinten? Zo shop je een setje wat zeker in de smaak valt.

Vind je het toch lastig om kleding te shoppen voor een ander? Kies dan een ander artikel zoals sokken, sloffen, schoentjes, haarbandjes of rompers of koop een cadeaubon van een mooie zaak.

Speelgoed

Ik vond het zelf erg leuk om kinderspeeltjes cadeau te krijgen. Ook al deed onze baby er eerst niets mee, ik vond het erg handig om dit in de voorraad te hebben. Wanneer zij/hij dan oud genoeg was, kon ik zo een leuk speeltje tevoorschijn toveren. Wat speelgoed betreft kun je allerlei kanten op. Speelgoed wat geschikt is voor jonge baby’s zijn o.a. bijtringen, zachte speeltjes met felle kleuren en geluidjes of rammelaars. Voor de iets oudere kindjes is houten speelgoed heel leuk vind ik zelf, zoals bijvoorbeeld van Little Dutch.

Praktische cadeaus

Het is ook leuk en handig om samen met anderen een wat groter cadeau te geven, bijvoorbeeld tijdens de babyshower. Vooral als de moeder in spe al veel heeft, kun je beter een groot cadeau geven dan vele kleintjes. Denk dan aan een wipstoel, borstkolf of babyfoon. Je kunt dit even afstemmen met de aanstaande papa/mama, wat ze nog graag zouden willen hebben en wat de wensen zijn betreft het product. Je kunt gemakkelijk online o.a. babyfoons kopen, waardoor je er niet de deur voor uit hoeft. Handig!

Wat vond jij leuk om te krijgen als cadeau tijdens je babyshower en/of kraambezoek?