Wist je dat maar liefst 80% van de vrouwen de verkeerde cupmaat dragen? Ik was er zelf ook een van. Zeker na de bevalling heb ik echt een poosje met de verkeerde maat rondgelopen. Maar hoe weet je waarom je de verkeerde maat hebt? En hoe vind je de juiste maat? Ik vertel het je in dit artikel.

Voor mijn zwangerschap kocht ik altijd mijn BH’s in de maat 70D. Best gek vond ik dat altijd. Want op het oog heb ik niet een hele grote volle boezem, maar toch had ik die maat toch nodig. Voor mijn gevoel (en dat zal misschien achter mijn oren zitten) is een D cup huge! Alsof ik een cup Pamela Anderson heb. Nee helaas, dat heb ik echt niet hoor. Hoewel ik tijdens de stuwing periode wel even begon te twijfelen. Op dat moment paste ik eigenlijk niets meer. Maar zo eigenwijs dat ik ben heb ik toch maar mijn sport-bh erbij gepakt.

Klachten door een verkeerde maat BH

Daar gaan we weer. Dag na dag kreeg ik last van hoofdpijn. De hoofdpijn kwam uit mijn schouders. En ik dacht in eerste instantie dat dit voornamelijk kwam doordat ik veel achter de laptop zat en ook redelijk gespannen was door het feit dat ik natuurlijk net nieuwe mama was geworden. Tot ik in gesprek raakte met de verkoopster van de lingeriewinkel waar ik aan het kijken was voor wat nieuw ondergoed. Zij vertelde mij dat maar liefst 80% van de vrouwen in de verkeerde maat BH rondlopen. En dat een van de meest voorkomende klachten hoofdpijn zou zijn. Dit komt omdat mijn schouderbandjes heel erg strak zaten. Het is mij eigenlijk nooit opgevallen maar je zag de bandjes bij het uittrekken echt in mijn huid zitten. Het was dus tijd om een nieuwe bh te laten aanmeten.

Hunkemöller 1

Zo vind je de juiste cupmaat BH

Allereerst kan ik je adviseren om gewoon bij een winkel als Hunkemöller je bh maat te laten aanmeten. Hun zijn hiervoor getraind en kijken echt nergens meer van op hoor! Dus ben je een beetje verlegen, geen zorgen want het personeel weet echt wel wat ze doen en zijn ook heel discreet.

Vind je dat toch niet zo fijn, dan kan je zelf ook met deze tips kijken naar de juiste cupmaat. Hiervoor heb je een meetlint (van minimaal 1 meter land), een spiegel en een niet voorgevormde bh nodig.

Je onder borstomvang opmeten

Je onder borstomvang is het cijfertje in je cupmaat. Deze meet je op door het meetlint onder je borstel te houden en deze in een rechte lijn naar je rug door te trekken. Houd het lint niet te los of strak vast! Het aantal cm is de borstomvang maat die je nodig hebt.

Je cup maat opmeten

Dit is een iets lastiger iets om op te meten. Kort gezegd meet je je borstomvang op vanaf het volste gedeelte van je borst. Dit is bij de meeste vrouwen ter hoogte van de tepels. Kijk vooral even goed in de spiegel want dan kan je het het beste berekenen.

Klaar?

Dan is het nu tijd om naar de site van Hunkemoller te gaan. Hier staat een heel handig tabelletje waarmee je kunt zien welke maat je moet hebben. Het kan natuurlijk iets afwijken per BH. Daarom is het altijd goed om in de winkel ook even te passen. En wanneer nodig advies te vragen.

Ben je opzoek naar meer informatie over plussize en de juiste bh? Josine schreef hier over!

Ik ben er inmiddels achter dat mijn juiste cupmaat 90E is. En sindsdien heb ik ook geen hoofdpijn meer!

 Draag jij de juiste cupmaat?